Tüketici Hakem Heyetleri Skandal Kararı!

13 Mayıs 2024 15:38

Beşiktaş ilçe Tüketici Hakem Heyeti skandal kararı!
12 yıldır seyahat acentesinde tur satışı yapmaktayım. 2023 mart ayında bir gruba 16.09.2023 tarihli Fransa ağırlıklı yurt dışı tur satışı yaptım. Vize ihtiyacı olanlara sorarak yapıyoruz bu işlemleri. 3 yolcuma vize durumunu sordum seyahat tarihlerinde geçerli vizeleri olduklarını söylediler ve sözleşmeyi bu şekilde oluşturduk. Kendilerine de sözleşmeleri mail atıldı ve onayladılar.
Sözleşmelerinin ilk sayfalarında vizem var ibaresi ile onayladılar. Daha sonra 3 yolcum bana başka ülkeden vize başvurusu yaptık. Fakat eylüldeki seyahat tarihlerini kapsamıyor dediler. Kendilerine şahsi olarak 2023 temmuz yardımcı oldum ve tura 36 gün kala Fransa vize randevusu aldım.
Ayrıca isterseniz turu cezasız iptal edelim dedim ama kabul etmediler. Fransa başvurusu yapalım dediler. Tüm münferit vize ödemelerini şahsi hesabıma yaptılar ve bunu da ilçe tüketici hakem heyetlerine bildirdiler.
Fransa konsolosluğu 3 yolcuma vize vermesine rağmen seyahat tarihine kadar pasaportlarını işlemden çıkarmadı. Aracı kurumdan sorguladığımızda işlemde bilgisini aldık sadece. Yolcularım tura katılamadı ve tüm ücretleri maalesef yandı. Ödemelerini istediler fakat iade olmadı. Çalıştığım acenteyi 1 i Beşiktaş 2 si Kadıköy ilçe Tüketici Hakem Heyeti'ne ayrıca acenteler birliği tursab a şikayet ettiler tur ücretlerinin iadeleri için. Tur ödemelerini acente hesabımıza değil acentesi olduğumuz firmaya yapmışlardı. Çalıştığım acenteye kuruş ödemeleri yapılmadı vize ücretleri de şahsi hesabıma yapılmasına rağmen şikayetleri kabul gördü.
Önce tursab tan bize gelen bilgi doğrultusunda şirketin ve acentenin hiçbir suçu olmadığı vize durumunun şahsi bir durum olduğu ve sözleşmede vizem var olarak yolcu tarafından onaylandığı için haklı bulunduk. Beşiktaş Tüketici Hakem Heyeti 1 yolcuyu haklı buldu acente ihmali var diye ve o yolcu Fransa'dan 1 yıl vize aldı. Sözleşmesini göndermişiz kabul etmiş vizem var demiş ona rağmen saçma bir kararla bizi haksız bulup Tüketici Mahkemesi'ne yönlendirdiler ve orada da itirazımızı red ettiler.
Diğer 2 yolcu aynı kopya konu ile Kadıköy ilçe t. Hakem Heyeti'ne başvurdu orası da bizi haklı buldu. Tüketici her zaman haklı değildir. Bu heyetlere başkanlık yapanlarda kurulları da nasıl seçiliyor anlamak mümkün değil. Ya torpille bu kararı aldılar, itiraz bile red oldu ya da gerçekten iş bilmezler o kurullara dolduruluyor.

Tüketici Hakem Heyetleri Denizli Mağdur Etti

19 Ekim 2023 18:07

07 Temmuz 2024 19:42
Tüketici Hakem Heyetleri Tüketici Hakem Heyeti Görevini Yapamıyor.

31 Ekim 2023 14:21

13 Eylül 2023 21:25

Tüketici Hakem Heyetleri Teslim Edilmeyen Ürün Tüketici Hakem Heyeti Doğtaş Taşdelen

13 Kasım 2023 23:16