TOKİ Kentsel Dönüşüm Sırası

Ceyda
09 Kasım 2023 19:26

Merhaba, devletimizin uyguladığı TOKİ'nin kentsel dönüşümü hakkında çok şikayetçiyim ve şikayetçi olan onlarca insan var. Devletimizin kentsel dönüşüm işini kendi mecralarında gerçekleştirmesini istiyorum. Söz konusu TOKİ, insanların evlerini alıp kentsel dönüşüm adı altında on yıl boyunca tamamlamadığına dair duyumlar aldım. Ben İstanbul Bahçelievler'de aile evimde kalıyorum. Evimiz kentsel dönüşüm için TOKİ'ye ve Kiptaş'a başvuruda bulunduk ama sonuç yok. Bizi sıraya aldıklarını söylüyorlar ama sıranın ne zaman geleceği belli değil. İkinci olarak, bu evlerin yapılıp bize teslim edileceği süre konusunda oldukça kaygılıyız. Bahçelievler Yenibosna bölgesi, kapatılan havalimanının radarı altında olduğu için kat sayısı verilmemekte; bu komik durumun düzeltilmesini istiyoruz. Her taraf kaçak katlarla doluyken, bu işi kontrol eden sistem nerede? Biz ev yapmaya kalkınca izin verilmiyor. Bu kat vermeme durumundan dolayı müteahhitler çok yüksek fiyatlar istediği için özel müteahhitlere de yaptıramıyor ev sahipleri. Deprem riski unutulduğu için bizleri unutmayın; biz hâlâ diken üstünde oturuyoruz. Başımıza bir şey gelmesi mi gerekiyor? Harekete geçmenizi dört gözle bekliyoruz.

Yahya Kemal TOKİ Tapumuzu Vermiyor!

Enes
19 Temmuz 2023 12:01

TOKİ İlk Evim Bilgi Yok Arayan Yok Soran Yok Ne Olacağım

13 Şubat 2024 01:35
Yusuf sonuçtan çok memnun

Yusuf
26 Haziran 2023 09:36
Muhammet sonuçtan hiç memnun değil

Muhammet
24 Ağustos 2023 16:53