Telegram Tehdit Ve Şantaj

29 Temmuz 2024 22:03

Telegram hesabından Alvina Nowak adlı bir kullanıcı aradı. Ben de merak ettim, açtım. 10-40 saniye oldu, olmadı cinsel içerikli görüntü açıldı görüntülü konuşmada. Ben de kapattım. O sıra ekran görüntüsü almış ve beni tehdit etmeye başladı. Tüm bilgilerin bende filan, benim Instagram hesabımda açık olduğu için arkadaşlarına video atarım ile tehdit etmeye başladı. Beni videom ile büyük bir oynama yapmış ve orada ben +18 video yapıyor gibi oldum. Telegram üzerinden bir kişi, özel fotoğraf ve videolarımı alıp ailemle paylaşmakla tehdit ediyor. Para vermemi istiyor. Göndermezsem herkese yayacağını söyledi. Aileme ait tüm kişisel verilerimin bulunduğu sayfayı da paylaştı. İsteklerini yerine getirmezsem çevreme konuşma ekran görüntülerini yayacaklarını belirttiler. Bu olay 29 Temmuz 2024'te gerçekleşti. Bu tür durumlarla karşılaşmak kesinlikle hoş bir durum değildir. Bu süreçte, hesabımda gerçekleşebilecek her türlü yasal veya yasa dışı faaliyetler; numaramın kullanılarak kişisel çıkarlar için yapılan sesli veya yazılı mesajlar veya ses kayıtları aracılığıyla gerçekleştirilen görüşmeler; yasal veya yasa dışı olabilecek her türlü aktarım, resim, video, ses kaydı, yasa dışı para transferi, link paylaşımı; hakaret veya tehdit içerikli paylaşımlar; suçlayıcı veya aleyhte konuşmalar; bilgi alışverişi; yasal veya yasa dışı eylemler; durumlar; konumlar; insanlar, para, silah, mülk, şirket, miras, hesaplar üzerine yapılacak ticaretler ve tehdit, intihar gibi bilgi aktarımlarından; adımın ve soyadımın lekelenmesinden ve suçlanmasından sorumluluk kabul etmediğimi kamuoyuna bildiririm. Herhangi bir durumda sorumluluk kabul etmediğimi beyan ederim. Benim veya başkasının profil fotoğrafının herhangi bir yerde kullanılmasından ve sahte hesaplarda telefon numaramın kullanılmasından doğacak her türlü olaydan da sorumlu olmadığımı ifade ederim.

Yorumlar (12)

Sadullah
Sadullah

Sonrasında bir şey oldu mu bayağı zaman geçmiş paylaştımı

Enes

Aykut hocam sorun yaşanmadı değil mi. Paylaşım vs. Herhangi bir ptform ya da hesabınız ya da kişilere

Enes

Bir de Telegram'dan bu şantajı yapınca Instagram a ulaşma şansı yok aslında. İnsta bilgisi veridniz miydi santajciya. Bu Google daki santajlarinonleme siteleri avukat isimleri fikiyor bunlarda mi sahte sanki

Enes

Merhaba, telegram sanırım aynı hesaptan herkese yapılan sistemli bir saldırı var... Sonucunda bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Hangi hesaptan yapıldı size bu işlem ve gerçekten paylaşılan sahte bir video ya da görüntü var mı rehberinizdeki herhangi birisine. Geçmiş olsun

Talha
Talha

Kardeşim var mı bir gelişme

Kardeşim var mı sıkıntı şu an

Salih
Salih

Var mı şu an bir gelişme kardeşim

Yasamak

Var mı gelişme Aykut kardeşim bir sıkıntı yaşadınmi

Yasamak

Benimde aynı hesap bunu yaptı bana var mı gelişme başkan

Yasamak

Aykut kardeşim bir gelişme oldu mu

Yasamak

Aykut kardeşim var mı bir sıkıntı rahatsız eden oldu mu

Aykut
Aykut