Ruhani sonuçtan hiç memnun değil

Yoğun Bakımda Saygısız Doktor Davranışı

16 Ekim 2024 18:57

Merhaba ben yeliz. Şişli Hamidiye etfal Hastanesi son evre kanser hastası olan babamı yoğun bakıma ziyarete gittim. Uzman doktor b**** k****** beyden babamın durumuyla ilgili yoğun bakımda babamın yanındayken bilgi almak istedim. Bir iki tane soru sordum o da normal cevaplar verdi. Sonra babamın kan tahlilleriyle ilgili soru sorduğumda bana sen sağlıkçı mısın ona göre söyle de bilgi vereyim diyerek ters ters konuşmaya başladı. Ben sadece dün daha iyiydi sonuçları bugün biraz durumu kötüleyince sormak istedim sadece. Bana atarlı giderli konuşmalar yaptı. Kaç tane eğitim aldığından uzmanlığından kaç yıldır bu mesleği yaptığından bahsetmeye başladı. "Çok iyi anlıyorsan kan sonuçlarından gel sen burda işe başla bize de öğret" diyerek lakayıt konuşmalar yaptı. Bende sesimi yükselttim. Sadece kan sonuçlarıyla ilgili soru sordum sadece. Detaylı bilgi veremem şu anki durumuyla ilgili veririm dese tamam diyeceğim zaten. Zaten üzgünüm babamın durumundan dolayı doktorunda bu şekilde babamın yanında bana böyle laflar etmesi çok zoruma gitti. El kol yapmalar sesini yükseltmeler imalı konuşmalar ben böyle saygısız bir doktor görmedim. Ben bilmiyorum. Tabii ki de size soruyorum işte bu nasıl bir tavır, Babamın yanında nasıl böyle sesli tartışırsın benimle dedim. "Siz hasta yakınları gelirsiniz sinirinizi bizden çıkarırsınız sonrada bize suç atarsınız gibi bir şey dedi. Halbuki öyle bir şey yok. Ben susuyorum ama doktor hala bana atarlı konuşuyor bende karşılık verdim dayanamadım. "Benim zekam sıkıntılı ben kafadan sorunluyum sen haklısın tabi diyerek bağırdı yoğun bakımda bu nasıl bir doktor ya ağladım babam o durumdayken bana böyle kötü davranıldığı için.

Doktorun Saygısız Üslubu Ve İletişim Sorunları

12 Şubat 2025 13:36

10 Aralık 2023 22:00

Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Doktorunun Sinirli Ve İlgisiz Tavırları

27 Eylül 2023 01:03

22 Eylül 2023 20:47