E-ticaret Marka Taklidiyle Dolandırıcılık Fake Hesap Iyzico Aracılıyla Word Kartla Ödeme

25 Ekim 2023 10:11

21 Ekim 2023 tarihinde A101 online sayfasından dikey süpürge siparişi verdim. Tüm adres ve kart bilgilerini verdikten sonra ilk güvenlik kodunu yanlış girdi uyarısı gelince ikince kez girdim. Bu sefer üçüncü kez farklı bir tutar için banka onay gönderince fake bir hesap olduğunu anladım ve kartımdan hemen ödemeyi yaptığım Yapı Kredi Bankası'nı arayıp kart ve işlem iptali istedim. Ekstreye bakınca ödeminin iyzico üzerinden iki kere 8900 kusurluk yapıldığını fark ettim. Orayı da aradım. Hiç biri hiçbir şey yapamayacaklarını belirttiler. Mağduriyete muhatap olacak kişi bulamıyorum. Biri adına fake hesap oluşturulmuş, diğeri uyarmama rağmen paraya bloke koyamıyor ödemeyi onaylıyor biri de biz sanal postuz diye bir şey yapamayacağını söylüyor. Sonuçta hepsi bu sistem içinde birbirine bir şekilde destek oluyor. Ürün yok sipariş oluşturulmamış ama kimse bir şey yapamıyor.

Hatice sonuçtan hiç memnun değil

24 Ekim 2023 21:51
A101 Fake Hesap İyzico Aracılıyla Word Kartla Ödeme