Ali sonuçtan hiç memnun değil

20 Haziran 2024 22:09

Sahibinden uygulaması üzerinden bedelini ödeyerek devremülküm için kiralık ilanı verdim, sonrasında 4 günlük bölümünü kiralayıp ilanı revize etmek istedim, 18 Haziran 2024 tarihinde ilanım anlık olarak yayına alındıktan sonra reddedildi ve kalan ilan süresine göre ücret iadem yapıldı. Yetkililere ulaştığımda devremülk ilanının sadece satılıklar için verilebileceğini, kiralık için ise turizm amaçlı kiralık konut bölümünde ilan verebileceğim iletildi. Ben de iptal edilen ilanımın sayfasındaki onlarca ilanı (birçoğu kurumsal kullanıcı ilanı) örnek gösterdim, onlarla ilgili de işlem yapacaklarını söylediler, ancak bugün 20 Haziran 2024 tarihinde yeni girilen kiralık ilanları görmekteyiz. Sanırım kurumsal kullanıcılarını kaybetmek istemiyorlar. Başvurumda satılık fiyatlarının en düşük 150 bin tl den başladığını fakat ilanlarda 8 bin, 15 bin, 30 bin vb. Rakamlarla ilanlar verildiğini, bununla ilgili haksız rekabet oluşturulduğunu belirttim. Buna rağmen hala yeni ilanların yayına alınması Sahibinden ilan servisinin bana yaptığı azizlik olmuştur. Evet çoğu ilanda kiralık yazmıyor, ama tarihler belirtilip kiralık rakamları belirtiliyor. Oysa benim iptal edilen ilanımın da hiçbir yerinde kiralık kelimesi geçmiyor. Kurumsalsanız kiralık da yazabiliyorsunuz sanırım, eklediğim ekran görüntülerinde bu da mevcut. Aynı devremülkün satılık fiyatı aynı dönem için (25. Hafta) hem 32 bin hem de 350 bin olabilir mi? Bu da ekran görüntüsünde mevcut. Sizden ricam haksız rekabetin önlenmesidir. Bana yapılan muamelenin diğer ilan sahiplerine de yapılmasını ve haksızlık yapılmasının önlenmesi. Benim ilanımı 18. Haziranda kaldırıp 20 Haziranda başka bir kullanıcının kiralık ilanının yayınlanması ne kadar adil. İlla kurumsal mı olmalıyım. İlan sitesini bu şekilde şikayet edeceğim hiç aklıma gelmezdi.

21 Haziran 2024 07:48 (Şikayetten 9 saat sonra)

21 Haziran 2024 21:13
sahibinden-haksiz-rekabet-cok-ilginc-1.jpg

Şikayet yayınlandıktan sonra diğer ilanlarla ilgili işlem yapılmaya başlandığı iletildi. Buna rağmen yeni tarihli ve kiralık olduğu belli olan ilanlar pat küt yayınlanıyor. Bence arkadaşlar süreci kontrol edemiyor. Mağdur olan ben oldum.

30 Haziran 2024 15:45

Şikayet tarihinden bu yana ilan sayfasında diğer kiralık devremülk ilanlar bugün bil yayına alınmaya devam ediliyor. Şikayetim dikkate alınmayınca Kültür ve turizm Bakanlığına şikayet dilekçesi verdim.

Bayram sonuçtan çok memnun

30 Haziran 2025 09:24
"Ücret iadesi yapılarak sorun çözüldü. Teşekkürler..."
Kiralık Devremülk İlanı İçin Ücret Alınıp Yayından Kaldırıldı, İade Yapılmadı
kiralik-devremulk-ilani-icin-ucret-alinip-yayindan-kaldirildi-iade-yapilmadi-2.jpg

Yanlış Kategori Seçimi Yüzünden İlan Yayınlanmıyor

05 Kasım 2024 19:41