Nejla sonuçtan hiç memnun değil

Sahibinden Emlakçı Ev Sahibi Şirketi Hizmet Bedeli Diye Kaporayı Cebe Atma

05 Mart 2024 13:32

Ev sahibi ve kiracı uyuşmazlığı sorunları had safhada, malum. İkinci adres olarak ikamet ettiğimiz Yeni Foça'da, ev sahibinin sürekli araması ve emlakçılara aratması sonrasında daha iki yıl dolmadan başka ev arayışına girmek zorunda kaldık. Kiralar da malum, emlakçılar da. 'Ö**** Emlak' adıyla sahibinden.com'dan ulaştığım evi görmek üzere sözleştiğim adrese gittim. Ev sahibesi ve emlakçı hanımla evi gezdik. 17 bin TL kira bedelinde 500 TL gibi çok cüzi bir indirim yaptılar. Ev bulamama endişesiyle hemen emlakçının isteği üzerine ev sahibinin hesabına '3 bin TL depozito bedelinin bir kısmı' ibaresi ile EFT yaptım. Ancak hali hazırda 2875 TL kirada oturduğumuz için eşim bu miktarı çok yüksek buldu. Zorlanacağımıza karar verdik ve hızlı bir şekilde vazgeçmek istediğimizi emlakçıya ilettik. Ev sahibesinin telefonunu vermeyen ve beni oyalamaya çalışan emlakçıdan, 15 dakika evi gezdirmek dışında hiçbir hizmet almadığım (henüz sözleşme yapmadığımız, ilanı hiç kaldırmadıkları) ve kimseyi mağdur etmediğimiz halde mağdur olduk. Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuru da yaptım ve sonuna kadar ne gerekiyorsa yapacağım. Bu haksız kazanç sağlama yöntemine karşı yardımınızı rica ediyorum. Emlakçı hanım, Ö**** C*****, sahibinden.com sayfasından yok olmuş ya da beni engellemiş. 26.12.2023 tarihinde İzmir Karşıyaka şubesi, S**** Y******* adına yaptığım havale dekontu, hanımefendinin kimlik bilgileri ve emlakçı iletişim numarası ektedir. Kimsenin mağdur olmayacağı ve bu şekilde haksız kazanımların elde edilmemesi için yardımınızı rica ediyorum. Teşekkürler.

05 Mart 2024 16:00 (Şikayetten 2 saat sonra)

Nejla
Nejla
05 Mart 2024 19:13

Kendi uygulamanızdan şikayet ettim iki kez sonuç alamadım

Güvenilir Platformda Kiralık Ev Arayışında Yaşanan Sorunlar

22 Kasım 2024 08:44