Online Alışverişte Dikkat Edilmesi Gerekenler

Abdülhamid
13 Kasım 2024 16:55

Letgo'dan bulduğum bir ürün için satıcı ile irtibata geçtim. Satıcı, kargo ödemek istemezsem sahibinden.com üzerinden GET (Güvenli Elektronik Ticaret) uygulaması ile sipariş verebileceğimi söyledi. İlanı açıp linkini WhatsApp'tan gönderdi. Linke girdiğimde -burası benim de hatam, kabul ediyorum- sahibinden sitesi açıldı. Uyanmam gereken yer, mobil uygulama yüklü iken uygulamanın açılması idi. Takip eden işlem adımları ile ekrana gelen IBAN bilgilerine parayı gönderdim. Akabinde beni sahibinden aradığını söyleyen bir şahıs, sipariş numarasının yanlış olduğunu, işlemi tekrar etmem gerektiğini söyledi. Onu da yaptık. 3. kez para istediklerinde ancak fark edebildik. Dolayısıyla okuyanlardan ricam, bu tür alışverişler yapmadan önce uygulamaları doğrulasınlar ve arandıklarında mutlaka sakin olup kendi imkanları ile sitelerden doğrulama yapsınlar. Benim 22.500,00 TL gitti, yazık. 1 asgari ücret. Buradan sahibinden.com'un da bu duruma alet olduğunu ve bununla ilgili mutlaka bir şey yapması gerektiğini düşündüğümü belirtiyorum. Herkese geçmiş olsun.

13 Kasım 2024 16:57 (Şikayetten 2 dakika sonra)

12 Mart 2025 01:03

10 Mart 2025 21:31