Sağlık Bakanlığı Yeni Doğan Bebeğin Sağlık Mücadelesi Ve Mağduriyetimiz

Sağlık Bakanlığı Yeni Doğan Bebeğin Sağlık Mücadelesi Ve Mağduriyetimiz
09 Nisan 2024 00:51

benim adım Şevket. İstanbul, Esenyurt'ta ikamet ediyorum. Filistinli akrabalarımın maddi durumu iyi değil ve kirada yaşıyorlar. Esenyurt'taki bir evde doğum yapıldı ve ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Üç saatlik bir kontrolün ardından taburcu edildiler. Ancak bir hafta sonra, yeni doğan bebeğin iç bağırsakları birbirine dolandı ve acilen ameliyat edilmesi gerekti. Esenyurt Devlet Hastanesi'nden ambulansla Zeynep Kamil Hastanesi'ne sevk edildi ve orada dört ameliyat geçirdi. İki hafta yoğun bakımda kaldıktan sonra, bebek için doğum raporu verilmedi. Ameliyattan sonra yoğun bakımda tedaviye başlandı. Hastane sürekli olarak ek ücret talep etti ve toplamda 12.000 TL ödedik. Sonra kalan 3.841 TL için imza atmadığımız takdirde tedaviyi durduracaklarını söyleyerek bizi tehdit ettiler. Çocuğun durumu kötü olduğu için mecburen imza attık.

İki hafta sonra taburcu edildiğinde, toplamda 265.000 TL masraf çıkarıldı. Ne çocuğun ailesinin ne de benim bu masrafları karşılayacak durumum var. Şu anda icralık olma tehlikesiyle karşı karşıyayız ve borç 280.000 TL'ye yükseldi. Yardımınızı rica ediyoruz. Nereye başvuracağımızı bilmiyor ve bir çözüm bulamıyoruz. Sağlık Bakanımızdan bu duruma müdahale etmenizi ve Allah aşkına yardım etmenizi istirham ediyoruz.

09 Nisan 2024 00:35

Hastan e çocuğun kimliği getiren %40 indirim yapacağını söylediler Esenyurt Devlet Hastanesi'ne gidip sağlık raporu almak için sağlık raporu vermediler ambulansla götürdüğü halde güç dairesine 2 sefer gittik evrakları verdik durumu anlattık hiçbir şekilde yardım etmediler Esenyurt nüfus müdürlüğüne gidip çocuğun derdini sıkıntısını anlatıp mağduriyetimizi söyleyip hiçbir şekilde yardımcı olmadılar tek çaremiz burası değil lütfen çok mağduruz çocuğun babası şu anda bir aydır Arnavutköy göç dairesinden yakalamış kimliği olmadığı için annesi 3 çocuk hasta çocukla evde tek başına oturuyor kirada kirasını ödenmeyecek durumdayken bu kadar parayı nasıl ödeyecek lütfen bize yardım edin

11 Nisan 2024 11:24

Kimse yok mu bu mağduriyetimi nasıl gideririm

19 Şubat 2024 13:15

Sağlık Bakanlığı Kayseri Tıp Fakültesine