21 Nisan 2024 10:02

2024 model Renault Clio E-Spirit Alpine arabamın yakıt tüketimi 11,5-12 litre arasında görünüyor ve aşağıya düşmüyor. Araç 1.0 motor olmasına ve yakıt tüketimi çok olmasın diye resmen gaza basmamama rağmen yakıt tüketimim aşırı fazla. 2 depo benzinle 530 kilometre yol yaptı araç. Resmi web sitesinde yaklaşık 7 litre civarında bir yakıt tüketimi gösteriyor. Bu resmen tüketici ile yanıltıcı bilgi paylaşmak. Konu ile alakalı destek rica ediyorum.

profile profile profile
22 Nisan 2024 08:51 (Şikayetten 22 saat sonra)

Yorumlar (6)

Mücahid
Mücahid

Bende de aynı araç mevcut ama bahsettiğiniz kadar yüksek bir tüketimi yok. Yaklaşık 2500 km (~500km şehir dışı) karma kullanımım görseldeki şekilde. Yaşadığınız şehirdeki trafik yoğunluğu ve rampalar sanırım yakıta etki ediyor. Ve bahsettiğiniz gibi gitmiyor gibi bir şey de söz konusu değil. Eco modda gitmiyor evet ama Sport modda gayet seri bir şekilde ivmeleniyor.

Ali
Ali

Bende diğer sürücüler gibi fazla yakıtından şikayetçiyim bir çözümü yok mu sizlerden dönüş bekliyorum hiç memnun değilim bir an önce satmak istiyorum veya sizlerden Alpineye karşı araç karşılığında takas teklifi gelirse buna da açığım

Deniz

Servis konuyla ilgili bir çözüm buldumu

Onur
Onur

Aynı durum bende de mevcut 4 bin km ye geldim ve dokunarak sürmeme rağmen şehir içi 12 lerde dolaşıyorum elimde olsa iade ederim bir Clio bu kadar yakmamalı gitse gam yemeyeceğiz gidişte yok sadece görsel var

Deniz

Erdi bey merhaba aynı şikayetten bende muzdaribim 12-13 litre altına düşmüyor şehir içinde sakin kullanımda da çözüm bulabildiniz mi bu konuya

Erdi
Erdi

Konuyla alakalı şöyle bir güncelleme geçeyim. İlk 1500 kilometre'de aracı sadece ev ve iş yeri arası 4 km'lik kullandım ve o değerleri görüyordum. O mesafede hem motor tam ısınmadığından hem de sürekli dur kalk yapmak zorunda olduğumdan bu değerler normal görünüyor diye düşünüyorum. Sonrasında şehir içinde daha 20 km gibi daha uzak mesafelere gitmeye başladım ve kilometreyi sıfırladıktan sonra bu mesafelerde 7-7.5 litre civarlarını gördüm. Şu an aracım 3500 kilometrede ve 9.1 - 9.2 litre arası yakıyormuş gibi görünüyor fakat kullanımım yine evden işe, işten eve şeklinde. Uzun lafın kısası araç çalıştıktan sonra kısa mesafeler gidecekseniz 9-9.5 litre, şehir içinde daha uzun mesafeler kullanacaksanız ise 7-7.5 litre arası bir yakıt sarfiyatı mevcut. Uzun yolda ise 6 - 6.2 litre arası yakıyor. Bu saydıklarımın hepsi sürekli klima 22 derece ve 3. Seviyede açıkken ki yakıt tüketimleri. Önümüzdeki aylarda tekrardan bir güncelleme geçerim.

Renault 2024 Clio Esprit Alpine Aracımın Yüksek Yakıt Tüketimi

24 Ağustos 2024 17:03
Renault 2024 Clio Esprit Alpine Aracımın Yüksek Yakıt Tüketimi
Nihat sonuçtan hiç memnun değil

Renault Clio E-Spirit Alpine: Beklenenden Yüksek Yakıt Tüketimi Ve Uzun Servis Bekleme Süresi

Nihat
14 Ekim 2024 17:57

Renault 2024 Clio Yakıt Tüketimi Çok Fazla!

22 Ağustos 2024 05:38