Hüseyin sonuçtan hiç memnun değil

Motolux Nirvana Pro Scooter Sürekli Stop Ediyor, Kullanamıyorum!

Hüseyin
14 Haziran 2023 23:13

Aralık 2022'de, yılbaşından 1 hafta önce Manisa Kırbaş bayiinden, Motolüx Nirvana Pro 50 CC Scooter aldım. Alırken isteğim üzerine 80 CC yapıldı ve kargo ile bana (Adıyaman) gönderildi. Yılbaşından sonra motosiklet bana ulaştı ve kış şartlarında olduğumuzdan kapalı garaja koydum. 6 Şubat tarihine kadar, ara ara akü bitmesin diye çalıştırdım ve toplamda 70 km yaptım. Bahar aylarında binmeyi planlarken 6 Şubat Depremine yakalandık ve motosikleti kapalı depoda bırakarak il dışına çıkmak durumunda kaldık. Yaklaşık 2 ay sonra mart ayının sonları gibi döndüm. Akü zayıflamıştı ve motosiklet çalışmıyordu. Aküyü şarj ettirip ölçümünü yaptırdım, motor artık çalışıyordu ancak yolda giderken sürekli stop edip öne doğru bir yığılma hissiyatı oluyor. Aynı zamanda motor arıza ışığı yanıyordu. Stop ettikten sonra tekrar marşı alıp çalışıyor. 150-200 metre sonra bir kez daha stop ediyor ve bu döngü sürekli devam ediyor. Yaşadığım yer Adıyaman'daki yetkili servise gittim durumu anlattım. Supap ayarlarından dendi ve ayarlandı ancak sorun devam ediyordu. Daha sonra elektriksel problem olabileceğini ve yolda giderken motosikletin elektriği kestiğini söylediler ve elektrik ile ilgili bu sorunu kendilerinin çözemeyeceğini belirtip, bir elektrikçiye gitmemi önerdiler. Motosiklet elektrikçisine gittim onlarda ellerinde yedek parça olmadığı için tekrar servise yönlendirdiler. Yetkili servis, bu sorunu çözemediklerini itiraf ederek ilginç bir öneride bulundu. Motosikleti, satın aldığım Manisa Kırbaş bayiine göndermem gerektiği ifade edildi ve hatta daha da ileri giderek motosikleti Adıyaman dan almayıp, Manisa'dan aldığım için beni suçladılar. Bu noktadan sonra artık sözde yetkili servis ile muhatap almadım.
Ben ürünü istediğim yetkili bayiden alırım, servis hizmetini de istediğim yetkili servisten alırım.
Bu tür arızalarda bayiler mi çözüm üretir yoksa servisler mi?
Beyaz eşya, elektronik, mobilya, araba…vs ne alırsanız alın, arıza durumunda yetkili servis çözüm üretir.
Olabilir, yetkili servis elektrik işinden anlamaya bilir. Bunun üzerine Yetkili servisten, motosikletin fabrikaya gönderilmesini talep ettim. Ancak yetkili servis sorunun çözümü bir tarafa, hiçbir şekilde yardımcı olmadı ve bu arızayı gideremeyeceğini, elektrik işinden anlamadıklarını ifade etti.
Sonuç olarak; sıfır km almış olduğum ürünün sürekli stop ediyor, kullanamıyorum ve taksitlerini ödemeye devam ediyorum. Yasal haklarımı sonuna kadar arayacağım.

profile profile profile
17 Ocak 2024 14:07 (Şikayetten 7 ay sonra)

Engin sonuçtan hiç memnun değil

Engin
27 Kasım 2023 23:53
Ahmet sonuçtan memnun

Ahmet
23 Ağustos 2023 17:08
"Parça gönderildi. Motorun tamiri yapılarak teslim edildi. Teşekkürler..."
Barış sonuçtan hiç memnun değil

Barış
05 Temmuz 2023 02:17
Mert sonuçtan hiç memnun değil

Motolux Nirvana Pro 50cc

07 Haziran 2024 12:00
Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Motolux Yetkili Servislerinde Fiyat Ve Hizmet Tutarsızlığı

Kadir