Fatih sonuçtan hiç memnun değil

Midea Klima Yetkili Servis

Fatih
09 Ağustos 2024 15:09

Geçen hafta çarşamba günü İzmir Karşıyaka bayisinden Midea marka klima aldım. Pazartesi kurulum için İrem Gültekin - Ege Yetkili Servis'ten bir ekip geldi. Ekip, klima borularına eski ev kiracısı tarafından sonradan taktırılan 18000'lik borunun (boru genel olarak 12000'lik ancak ucuna 18000'lik boru takılmış) 12000'liğe çevrilmesi gerektiğini belirtti. Bu eklentinin çıkarılması ve yerine tekrardan 12000'lik borunun takılması için 3500 TL talep ettiler (pazarlık yaparak 3000 TL'ye düşürdüm). Ben de eğer piyasa fiyatı buysa olur dedim. Kendileri de piyasa fiyatının daha yüksek olduğunu, 3500 TL'nin ucuz olduğunu belirtti. Klimaya olan acil ihtiyacımızdan dolayı ben de kendilerine güvenip fiyat araştırması yapmayıp hemen kabul ettim. Kendileriyle aynı iş yerinde çalışan başka bir ekip oksijen kaynağını getirip eski boruları çıkarttı, yeni boruları kaynattı. Ben de bütün olan bitenleri ev sahibime söyleyip bu ücretin eski ev sahibinden kaynaklandığını ve ödediğim ücretin tarafıma eski kiracı tarafından verilmesi gerektiğini söyledim. Daha sonra eski kiracı beni telefonla arayıp İzmir'de yaklaşık 30 yetkili servisle görüştüğünü, boru çıkartma ve kaynatma işleminin 1500 lira olduğunu, daha fazla ödemek istemediğini belirtti. Ben de kurulumu yapan ekibi arayıp ödediğim paranın makul olmadığını, piyasadaki fiyatın çok üstünde kaldığını belirttim. Ancak ekip şefi diye düşündüğüm f*** Bey, hiç nazik olmayan bir üslupla “başkasına yaptıra bilirdiniz, biz işimizi temiz yaptığımız için bu fiyatı verdik” minvalinde bir şeyler söyledi. Ben de diğer firmalar da işini iyi yapıyor ancak sadece 1500 lira istiyorlar, ayrıca siz bana verdiğiniz fiyatın piyasadan daha düşük olduğunu söylediniz dedim. Kendisi, 1500 lira teklif eden firmalardan biriyle kendisini konuşturma mı, eğer kendileriyle aynı işi bu fiyata yapacaklarsa paramı iade edeceğini söyledi. İnternetten yıldızı en yüksek klima servisini ikna ederek konferansta üçümüz görüştük. Ancak f***Bey'e kendisinin yaptığı işlemi 1500 liraya yapacağını söyleyince f*** Bey dürüst davranmayarak, ücretsiz olan montaj dahilinde kalan bazı işleri (azot testi vs.) de 3500 liralık ücretin içindeymiş gibi konferansa bağladığım klimacıya belirtti. Daha sonra “paranı vermiyorum, git Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet et” dedi. Bu kurulum ekibinin işinin nasıl olduğunu bilmiyorum ancak f*** Bey'in kesinlikle iyi niyetli olmadığını düşünüyorum. Dürüstlüğüne güvenerek hata ettiğim bu ekipten dolayı para kaybım oldu.

23 Ocak 12:00 (Şikayetten 5 ay sonra)

Değerli Müşterimiz, Hausluft olarak Midea markalı VRF merkezi klima sistemleri ve Isı Pompası ürünlerinin Türkiye distribütörlüğünü yapmaktayız Split Klimayla ilgili şikayetiniz, ilgili distribütör firmaya yönlendirilmiştir. Durumu bilgilerinize sunar, sağlık ve mutluluk dolu günler dileriz.

Ali sonuçtan hiç memnun değil

11 Mayıs 00:52
Kadir sonuçtan çok memnun

Kadir
12 Ocak 15:57
"Şikayetim sonucunda gerek Baymak Genel Müdürlüğü gerekse yetkili servisin çözüm odaklı davranması, ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederim"

Osman
01 Ağustos 2024 08:21