Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Güvenlik Şikayet Yatak Servisinde Giriş Katta

20 Mart 2024 17:36

Yeni doğum yapmış ve sezaryenle doğum gerçekleştirmiş bir anne olarak bu şikayeti yazmak istiyorum. Bugün taburcu oldum ve dikişlerim hâlâ çok ağrıyordu. Eşim, arabayı kapının önüne getirecekti. Güvenlik bölümünde bir sandalye vardı ve puseti de masanın üzerine koydum. Eşim, 'Beş dakika içinde arabayı alıp geleceğim.' dedi. Güvenlik görevlisi kadın, olaya ses çıkarmadı. Başka bir bekleme alanı da olmadığı için ve hava da oldukça soğuktu, dışarı çıkamadık. Yürüyemiyordum ve sandalyeye oturdum. Güvenlik görevlisi bunu gördüğü halde, 'Oturma' demedi. Daha sonra bana, 'Siz izin almadan her yere oturabiliyor musunuz?' diye sordu. Ben de, 'Sezaryen oldum ve ayakta duramıyorum, ağrım da var.' dedim. O ise, 'Olsun, oturamazsınız.' dedi. Ben hemen kalktım ve o, 'Eşiniz de hâlâ gelmedi zaten.' dedi ve gözü masanın üstündeki, yeni doğmuş bebeğimin pusetindeydi. Bebeğimi aldım ve ardımdan güvenlik görevlisi, masayı dezenfektanla silmeye başladı. Bu durum beni o kadar üzdü ki; yeni doğum yapmış bir kadın olarak, ağrılarım varken, ağlayarak soğuk havada pusetle dışarı çıktım. Yarım saat ağladım. Ne olursa olsun, yeni doğum yapmış bir kadına, bir anneye böyle davranmaya kimsenin hakkı yok. İnsanlık yokmuş gibi hissettim. En azından oturmadan önce uyarılabilirdim, buna bir şey demem ama oturduktan sonra böyle davranılması hiç hoş değil. Hâlâ ağlıyorum ve o bayan güvenlik görevlisine hakkımı helal etmiyorum. Aynı cinsiyetten biri olarak, bunu yapması gerçekten üzücü.

Tuğçe
Tuğçe

Vallahi bundan 6 ay önce biz de eşimle kardeşinin doğumuna gittik yeni bebeği olmuştu onu görmeye gittik saat 9 buçuk tu herkes giriyordu hastalarını görmeye bizi sokmadı o güvenlikçi kadın onu oradan atsınlar neredeyse eşim kavga çıkardı çıkarmasaydı bizi sokmayacaktı o kadın ne hakla yani saat geç bir saat olsa neyse diyeceğim erkendi saatimiz de neyse sonra girdik fazla duramadık artık bebeği gördük çıktık.

Kadir sonuçtan hiç memnun değil

Tokat Devlet Hastanesi Hastanede Güvenlik Görevlisinin Uygunsuz Davranışları

12 Ocak 2025 17:15
Tuğçe sonuçtan hiç memnun değil

Silivri Devlet Hastanesi'nde Yetersiz İlgi Ve Hijyen Sorunlarıyla Mağduriyet

30 Nisan 2025 09:39