Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu (Arnavutköy)'nda Eğitimcinin Hakaret İçeriği

17 Eylül 2023 00:45

Arnavutköy'de bulunan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu'nda bulunan 6/e sınıfında 1564 numaralı e** g***'ün velisiyim. İngilizce öğretmeni b** t** isimli öğretmen tarafından geçtiğimiz yıl ders saatinde arkadaşlarının içinde e** g*** isimli öğrencisine dersi dinlemediği gerekçesiyle ithamlarda bulunup çocuğumu aşağılamıştır. Bu durum karşısında öğretmenle birebir görüşüp özür dilerim demiştir ve ilerleyen zamanlarda çocuğa devamlı ders içinde sana ders vermeme gerek yok anlamıyorsun gibi ithamlarına devam etmiştir. Çocuk bundan kaynaklı derslere verimsiz olmuştur.

Sene sonu geldiğinde bu öğretmenin 2 dersinden kurula kalmıştır ve öğretmenle görüşmeye gittiğimizde bize oğlunuzu okuldan almaya söz verirseniz sizi sok ile geçiririm demiştir. Biz ise söz verip başka okul arayışı içine girmişizdir lakin ikamet tutmadığı için hiçbir okula kayıt yaptıramadığımızdan 2023-2024 yılında tekrardan okula devam etmiştir. Ancak okulun başladığı hafta müdür yardımcısı olan h*** tarafından çağırılıp verilen söz var çocuğunuzu derhal okulumuzdan alın denmiştir. Durumumuzun olmadığını ikametimiz yüzünden okul değişikliği yapamadığımızı belirtmiş bulunmaktayız. Ancak okul müdürü m*** Bey, ben çocuğun ikametini orada gösterip sizi göndereceğim deyip çocuğumun psikolojisini hiçe sayarak başka okula yollamaya karar almıştır.

Evimin yakınındaki okula gidemeyip ikametimizin müdür bey tarafından evime uzak yerdeki okula almaya çalışmıştır. Çocuğumuz başka okula daha geçmeden b** t*** tarafından sınıfa gelinerek arkadaşlarına 'e***'yi yolladık, o okumak istemiyor, onun gibi olmayın' demiştir. Müdür yardımcısı h** Hoca ise sınıftaki arkadaşlarına 'Arkadaşınız yaramazlık yaptı, okuldan atıldı, uslu durun, sizi de atarım' şeklinde tehdit savurmuştur. Pazartesi günü çocuğumun okul kaydını başka okula mecbur bırakıldığımız için yaptırmaya gitmeden okulda 'e** okuldan atıldı' şeklinde ifadeler kullanılmaktadır ve biz ısrarla sınıfını değiştirelim dememize rağmen hayır önce okul değişikliği dendi ve eğer çocuğu almazsanız disipline veririz, bipli gider tarzında tehdit edilerek mecbur olarak başka okula gönderildi. İlginize arz ederim.

Lütfi Banuşoğlu İlkokulu | Bursa Sınıf Öğretmeni Değişikliği Eğitimde Aksaklıklara Yol Açtı!

06 Eylül 2025 16:17

Kayıt Sözü Verilen Ana Sınıfı İçin Mağduriyet Ve İletişim Sorunu Yaşadım