Logitech Mx Master 3S Her Yeri Sorunlu Mouse

14 Şubat 2024 20:02

Bir fare için 100 dolar üzerinde fiyat ödediğimiz ürün bu kadar sorunlu olmamalı.
1) sararma problemi: Logitech mx master 3s'yi almadan önce, uzun kullanımda sararmalar başladığını öğrendim. Reddit'te Logitech'in kendi desteği, bu konu hakkında sünger ve %70 İzopropil alkol ile temizlendiğinde yüzeyin tamamen temizleneceğinden ve yüzeye zarar gelmeyeceğinden bahsetmiş. Bu nedenle fare ile beraber İzopropil alkol de aldım. Ürünü kullanırken sararabileceğini ancak bu sararmanın giderilebileceğini düşünerek aldım ve kullanmaya başladım. Oksitlenmeye ve sararmaya engel olmak için elimi daima temiz tuttum ve her çalışma bitiminde fareyi de çok yüzeysel İzopropil alkol ile sildim. Bu kadar titizliğe rağmen onuncu günün sonunda başparmak kısmında çok belirgin olmak üzere serçe ve yüzük parmağına denk gelen kenar ve avuç içi kısımlarında sararmalar belirmeye başladı.
2) scroll özelliği: Free scroll her ne kadar iyi bir özellik olsa da ratchet modda yani normal fare modunda başarısız. Hızlı doküman okuyan birisiyim ve scroll ile üç kez aşağı gitmesini istiyorsam bunu çok hızlı şekilde scroll çevirerek yaparım. Ancak bu fareda neredeyse her hızlı scroll hareketimde bir iki tik scroll hareketi kaçıyor. Çok hızlı hareketlerde ise abartısız hareketin yaklaşık yüzde elli kadarını algılamıyor, boşuna parmağınızı yormuş oluyorsunuz. Free scroll'dayken de aynı söylediklerim geçerli.
3) Free scroll'un neden olduğu belirgin hatalar: Free scroll modu çok hassas, en ufak hareketi bile algılıyor. Bu güzel bir şey ancak kullanıcı deneyimi açısından alışması çok zor bir özellik.
4) yatay scroll: kusurlu çalışan bir aksam değil. Açıkçası orta scroll'dan daha tutarlı çalışıyor. Ancak yatay ve dikey scroll'u aynı anda kullanamıyorsunuz. Yani ya yatay ya dikey scroll yapacaksınız, yoksa fare saçmalıyor.

Özetle çok sorunlu ve Beta aşamasında deneysel bir fare. Logi options+ ile izin veren herkes ücretsiz denek olarak kullanılıyor. Herkes dünyanın en iyi faresi olarak değerlendiriyor ancak hiç kimse 50 TL'ye bile alabileceğiniz farelerde yaşanmayan sorunları bu fareda yaşadığından bahsetmiyor. Ürünün yüzeyinin kauçuk yani ham maddesi lateks olduğunu sonradan öğrendim. Sağlık açısından çok iyi bir malzeme ancak görünüş açısından renginin eski haline getirilemez olması hiç mi aklınıza gelmedi.

Bende aynı ürünü kullanıyorum. Acaba imleç hareketinde donmalar oluyor. Bana çok garip geldi. Çok pahalıya aldık. Yanlış mı yaptık ya... Acaba teknik servis var mı?

Logitech MX Master 3S: Sol Tuş Sorunu Ve Teknik Servis Hayal Kırıklığı

Sercan
11 Mart 2025 16:28
Volkan sonuçtan hiç memnun değil

Volkan
13 Aralık 2023 13:56