Yurt Görevlisinin Haksız Tavrı Ve Gece Yarısı Çıkış Zorunluluğu

11 Ekim 2024 00:56

Ben Kilis 7 Aralık Üniversitesi'nde okuyorum ve 2,5 yıldır burada kalıyorum. Okul öncesi öğretmenliği 3. sınıf öğrencisiyim ve 750 yataklı kız yurdunda kalmaktayım. Bu gece saat 18.00'de yurt görevlisi beni çağırıp valizlerimi ve eşyalarımı toplayıp yurdu terk etmemi söyledi. Nedenini sorduğumda, başka bir yurda sistemsel bir hata nedeniyle yurdu boşaltmam gerektiğini belirtti. Orada yemek yemeyeceğim, yurdun öğrencisi olmadığımı ve yurdu terk etmem gerektiğini söyledi. Başka bir yurtta kalabileceğimi, çıkmadığım takdirde güvenlik görevlisinin beni çıkaracağını söyledi. O sırada en yakınımda olan dayımlarımı çağırdım ve geldiklerinde saat 22.00 civarı kapının önündeydim. O saate kadar hiçbir şekilde bana yemek verilmedi. Boşaltmam gerektiği sürekli üst üste söylendi. Arkadaşlarımla kapının önünde durduk ve psikolojik baskı uygulandı. Nöbetçi yurt görevlisi Ş**** Hanım acilen yurdu boşaltmam gerektiğini söyledi. Dayımlar kendisiyle görüşmek istediğinde telefonla görüştü ve hiçbir şekilde odasına almadı, durumu izah etmedi. Hatta yengem dilekçe istediğinde böyle bir dilekçenin olmadığını, sistemde sadece bir hata olduğunu ve yarın Kilis İl Yurt Müdürlüğü'ne gidip sistemi düzelteceğimi söyledi. Ancak ben şimdiye kadar hiçbir şey yapmadım, hiçbir istekte bulunmadım. Hiçbir dilekçe yazmadım ve hiçbir başvuruda bulunmadığım halde gecenin bir saatinde neden kapı dışarı edildim? Kilis İl Müdürlüğü'nden ve 750 yataklı yurt memurundan, bana kişisel baskı uyguladığı için şikayetçiyim. Ben başka bir yurtta kalmak istemiyorum, kendi yurdumu istiyorum. Kendi yurduma geçene kadar başıma herhangi bir şey gelirse bunun sorumlusu Kilis Yurtkur Genel Müdürlüğü ve 750 kız yataklı yurt müdürü olan Ş**** Hanım'dır. Gereğinin yapılmasını arz ederim. Bu durumu basına da bildireceğim ve gerekli her yere başvuracağım. Medyayı da kullanacağım; Kilis medyası, genel medya, memur görevlileri hepsine göndereceğim. Sonra diyorlar ki kızlarımıza ne oluyor, neredeler, neden ölüyorlar, kız başlarına ne işler yapıyorlar, gecenin bu saatinde neden kızlar dışarıda deniliyor. Hiç denilmiyor ki yurttan bir kız gecenin saat 10.00'da atılıyor ve gitmesi gerektiği saat 6'da söyleniyor. Sebepsiz yere aile ve sosyal bakanlıktan bu durumun acilen incelenmesini istiyorum. Bana sahip çıkılmasını istiyorum.

Yunus
Yunus

Valiliğe falan şikayette bulundunuz mu bu konu için?

Zehra sonuçtan hiç memnun değil

KYK Yurtlarında Yer Bulamama Sorunu Ve Belirsizlik

14 Ekim 2024 20:58
Rahıma sonuçtan hiç memnun değil

Kredi Ve Yurtlar Kurumu Eğitim Hakkımın Korunması İçin Acil Çözüm Üretilmesini Talep Ediyorum

23 Eylül 2025 13:07
kredi-ve-yurtlar-kurumu-egitim-hakkimin-korunmasi-icin-acil-cozum-uretilmesini-talep-ediyorum-2.jpg
kredi-ve-yurtlar-kurumu-egitim-hakkimin-korunmasi-icin-acil-cozum-uretilmesini-talep-ediyorum-1.jpg

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kategorileri