KYK Kredi Borcu Şaşkınlığı!

15 Ocak 2024 10:30

KYK bursu almama rağmen bugün tesadüfen araç vergi borcunu ödemek için e-Devlet'e girdiğimde Yükseköğrenim Kredi Borcu (Y. Öğr. K. B.) olarak 500 TL ve gecikme zammı ile birlikte 683 TL borç göründü. Üstelik vade tarihi 2021 olarak gözüküyor. Hiçbir şey anlamadım. Ben sadece burs aldım, ancak KYK Kredi borcu çıkıyor!

Furkan

Beyler burs ve kredi almadığım halde bana 10.000 adıma açılmış hiçbir hesap yok hesaplarıma KYK tarafından gelen bir para yok görmediğim oaranin vergsini çıkardılar bana

Aybüke

Aynı şeyi ben de yaşadım şu an vergi borcu yazısı elime ulaştı. Siz herhangi bir bilgi aldınız bu konuda? Nereye ulaşmak lazım?

Kasım

Ben sorunun nedenini tahminen kendim buldum. 31 Mayısta mezun oldum ama 6 hazirandan son burs yatmış görünüyor o yüzden mezuniyetten sonra yatan burs borç olarak görünüyor mezun olduktan sonra yattığı için muhtemelen krediymiş gibi algılanıyor. Haberim olmadığı için 500 TL burs gecikme faiziyle 683 TL olmuş. Ödemek durumunda kaldım mecburen tek bir burs olduğu için devamı yok zaten başka ödeme çıkmaz

23 Ekim 2023 17:19

Kredi ve Yurtlar Kurumu Y. Öğr. K. B. Vergi Borcu