Davetsiz sonuçtan hiç memnun değil

Hubbi Hatun Kız Öğrenci Yurdu'ndaki Sorunlar Bitmiyor

02 Ekim 2023 13:45

Karabük hubbi hatun kız yurdu, çok uzun yıllar önce üniversiteyi kazandığım zaman o yurtta kalmaya hak kazanmıştım. Her şeyin yolunda gideceğini düşünüyordum ama işe ilk olarak asansör sorunuyla başladı. Elimizde koca koca bavullar, her biriniz kendiniz 10. Kata kadar taşıyacaksınız diye çok rahat bir biçimde söylüyorlardı. Aylarca asansörleri yapmadılar, ihaleden çıkmadığını söylüyorlar. 3 ay içinde asansörler yapıldı ama sürekli bozuluyordu, sonra ilk senemin bitmesine bir ay kala asansörlerin biri tekrar bozuldu, yapmadılar, yaz tatili bitti geri döndük. Bozuk asansör hala duruyordu. Hiç uğraşmamışlar bile.

O kadar sinir oldum ki, diğer şikayetlerimin de bir kısmını anlatayım kesin ve net bir biçimde kapıları odalarımızın kapılarını kilitlemememizi istiyorlardı. Daha bir çok şikayetimiz vardı ama içlerinden bir tanesini hiç unutamam ki onu sizlerle paylaşmak istiyorum:ikinci senemde Safranbolu da ** diye başka bir KYK yurdu açılmış önce başından bölümü orada olup ta oraya gitmek isteyen kızlar olursa haber versinler diye bir duyuru asmışlardı ama hiçbir kız geçmek istemedi.

Özellikle birinci sınıf olanları 2 yıllık okuyup da son senesi olanların o kadar üzerinde durmadılar. Neyse hiçbir kız geçmek istemeyince bu sefer oraya bağlı olan 55 tane kızın zorla kaydını silip o yurda naklini aldırdılar. Kaç tane kızın gitmek istemeyip te üzüntüden ağladığına şahit oldum. En sinir olduğum şey ise bir de yeni bir duyuru daha asmışlar, 4,5 gün için depozito ve yurt ücretini yatırmayı unutmayın. Böyle bir adaletsizlik te olabilir mi Allah aşkına! Hem o 55 kızı zorla yurttan başka bir yurda kaydını aldırıyorlar hem de utanmadan yurt ücreti ve depozitoyu yine o 55 kızdan istiyorlar. Zorla göndermesini biliyorsunuz, acaba o kadar ücreti bu kadar kısa sürede ödeyecek durumunuz var mı diye düşünmek hiç mi aklınıza gelmedi, gelmemesi imkansız tabii ki, ama hiçbirinin umurunda bile olmadı. Ancak çıkarlarının derdindeydiler.

25 Haziran 2024 00:43

Eryaman Etimesgut Kız Yurdunda Yaşanan Sorunlar

25 Ekim 2024 00:13
Eryaman Etimesgut Kız Yurdunda Yaşanan Sorunlar

04 Kasım 2024 22:33
Tuğba sonuçtan hiç memnun değil

15 Eylül 2025 13:52

Kredi ve Yurtlar Kurumu Kategorileri