Çetindaş Turizm Otomotiv İnşaat Nakliye Ticaret Limited Gelen Sahte Fiber Modem Satışı

02 Eylül 2024 12:09

Türk Telekom'a internet altyapısı için başvurmuştum. Türk Telekom'dan arıyoruz, fiber modem almalısınız. Sinyaller çakışıyor falan deyip modem satıyorlar. Piyasada 300 TL'lik ikinci el modemleri 2400 TL fiyatla size gönderiyorlar.

Kargodan alırken ödüyorsunuz. Sonra bir daha muhatap bulamıyorsunuz. Çetindaş turizm otomotiv inşaat nakliye ticaret limited şirketi ve Zen iletişim bilişim teknoloji şirketleri. Bu şirketler benim numaramı Türk Telekom'dan alarak beni aradılar. Türk Telekom nasıl böyle bir şeye müsaade ediyor?

17 Mart 2025 19:33

Tüketici Hakem Heyeti'ne şikayet oluşturdum elimdeki belgelerin fotoğraflarıyla beraber yaklaşık 1-2 ay içinde 290 TL eksik şekilde ücret iadesi yapıldı. Bu insanımsılar emaa global - Çetindaş - Zen bilişim gibi firmalar aynı kişilere ait ve bu işi meslek edinmişler. Dikkat edip telefonla arayanlardan hiçbir şey almamak lazım. Ayrıca ücret iadesi için aradığımda beni ses kaydınız var vs diye korkutmaya çalıştılar.

16 Aralık 2025 16:56

Köy gibi küçük bir ilçede Türk Telekom'u internet aboneliği açtırmak için aramıştım gelip bağlantı kontrolü falan yapacaklardı onlardan telefonla aramalarını veya gelmelerini bekliyordum. Telefonla aradılar Türk Telekom'dan arıyoruz dediler. Zaten Türk Telekom'dan telefon beklediğim için o an şüphelenmedim normalde bu konulara dikkat eden birisiyim. Yeni modem almanız lazım sinyaller çakışıyor internetiniz düzgün çalışmaz sıfır modem göndereceğiz falan dediler (bu arada peşin alırsanız yarı fiyatına :) diyorlar) elimdeki modem de eski olduğu için hadi değiştireyim yenilensin diye tamam dedim. Ancak arayanın Türk Telekom olduğunu düşünerek tamam dedim. Ücreti kargocu alacak dediler. (Burası çok önemli kurumsal firmalar bu ücretleri faturaya yansıtıyorlar elden veya kredi kartı veya IBAN gibi yöntemlerle tahsil etmezler. Fatura harici bir yöntemle sizden para istiyorlarsa kesinlikle satın almayı kabul etmeyin.) Neyse zaten yeni taşınmışım bir ton işim var küçük ilçede işler yavaş ilerliyor o an düşünemedim bu durumu bir an önce işler haledilsin diye her şeye tamam dedim. Kargocu geldi ürünü açtırmıyor zaten ödemesini yapmadan paketi de vermiyor mecbur ödemesini yaptım aldım paketi evde açtım. Sağı solu çizik bazı yerleri kararmış paket zaten bir acayip şüphelendim şu modeme bir bakayım dedim piyasada ne kadarmış diye bir de ne göreyim elimdeki modemden daha eski bir modemi toparlayıp bana göndermişler. Beni arayan numaraları aradım tabii ki çözüm yok tehditvari konuşmalar falan yapıyorlar atladım arabaya şehir merkezine bir saat yol gittim git gel iki saat ve bunlar yüzünden 2-3 defa git gel yapmak zorunda kaldım. Bana 6 saatlik yakıt parası borçları var. Gittim Tüketici Hakem Heyeti'ne durumu anlattım ne yapmam gerektiğini anlattılar sağ olsunlar dilekçe yazdım fotoğraf falan çektim verdim. Hakem Heyeti dilekçeyi kabul edip iade kararı verdi. Tam hatırlamıyorum ama süreç bir ay kadar sürmüştü. Sonrasında para iadesi geldi ama onu da kargo parası kesip eksik göndermişler. Şimdi buradaki sıkıntı şu ki ben Türk Telekom'u internet başvurusu için aradıktan sonra beni bunlar aradılar. Yani Türk Telekom içinde bu işi yapan birileri var. Sizin numara ve bilgilerinizi dışarıya aktarıyorlar. Arkadaşlar bildiğim kadarıyla Tüketici Hakem Heyetleri kapatılacak. O yüzden telefonla arayanlardan hiçbir şekilde bir şey satın alım yapmayın. Alacağınız malı iyice araştırın emin olun öyle alın. Adaletin duvarda yazı olarak kaldığı ülkede bu durumlar hiçbir şey değil.

16 Aralık 2025 17:06

Bakın bu sitede bile Çetindaş Turizm Otomotiv İnşaat Nakliye Ticaret Limited firması adına kaç tane şikayet var ve bunlar sadece buraya yazılanlar. İnsanların bu şekilde paralarını almaya devam ediyorlar. Bunlar bu işi meslek edinmişler ve bu şekilde devam edecekleri belli. Bu firmanın çalışanları ve sahibi araştırılmalı ve yargılanmalıdır. Bu olayları sürekli gündeme getirmek zorundayız. Herkes tüm sosyal medyaya yazmalı ve yapabilenler adli mercilere şikayetlerini yapmalı.

Yorumlar (6)

Alper
Alper

Superonline ve Türk Telekom'un abonelerini uyarması lazım bu konuda. 2680 lira aldılar benden de. Mağdur olan insanlar olmasın

Saliha

Kargonuzu yolladım para iadesi üç haftadır hesabıma yatırılmadı

Nereye yolladınız kargoyu

Sivaslı

Arayıp sormuyormusunuz kargonuzu nereye gönderdiniz

Emine
Emine

Keşke göndermeseydiniz o modemin üzerinde yazanla birlikte çalışıyorlar şimdi elinizde kanıt da kalmadı. Bana da gönderin dedi modem üreticisi diye kendini tanıtan şahıs bende fatura yok hatayı yapan onlar yenisini göndermeden neden göndereyim ki dedim. Konuşup size döneceğim diyeli 24 saat geçti gerisini artık siz tahmin edin. Bunlar kısa süreli, insanları kandır mak için sahte şirket kuran kötü niyetli insanlar. Paranızı almak istiyorsanız elinizi çabuk tutup savcılığa gidin hemen (işin içinde Telekom dan bilgilerimizi paylaşan insanda var)

Saliha

Vayfinizi iade edeli üç hafta oldu para iadesi tarafıma yapılmadı sizleri Tüketici Hakları'na şikayet edeceğim

İlker sonuçtan hiç memnun değil

E-ticaret Marka Taklidiyle Dolandırıcılık Şüpheli 5G Modem

04 Eylül 2024 00:53