Jandarma Genel Komutanlığı Karakol Komutanı Sağlık Kuruluna Sevk Etmiyor.

24 Şubat 2024 20:44

Şanlıurfa Siverek Çaylarbaşı jandarma karakolunda görev yapmaktayım. İlk başta dağıtıma çıkarmadan önce Haliliye il merkezde Rehberlik ve Danışma Merkezi (rdm) görüşmesi yaptık. Oradaki asteğmen raporuna "Senin psikolojin bayağı bir bozulmuş. Sağlık sorunların da hallice, bir de üstüne %40 engelli raporun ve şikayetine göre tedavi olup atlattığın epilepsi hastalığın kalıcı olarak sinir sistemini etkilemiş. Diyerek rapor notuna "Yakın zamanda hastaneye sevk edilmelidir" yazmasına rağmen Çaylarbaşı karakol komutanı tarafından sürekli geçiştirildim. Zaten acemilik süresi boyunca burun akıntısı ile başlayan rahatsızlığım bronşit ile devam etmişti ve usta birliğine geldiğimde de karakol komutanı ile ailemi görüştürdüm ve şöyle demişti;
"Üşütmüş bu. Büyütülecek bir şeyi yok. Hastaneye sevk falan gerekmiyor."
Geçmişte gördüğüm aile içi şiddetli geçimsizlik, bireysel yaşadığım şiddetler, bunalım falan psikoloji açısından bayağı harap oldum. Zaten açık alan korkusu, sosyal anksiyete bozukluğu falan olduğunu da düşünüyorum. Alay komutanlığında iken 5 6 astsubay ile görüştüğümde "Dağıtımın yapılsın sevk edelim seni. Bu halde iyi bile dayanıyorsun" demişlerdi fakat Çaylarbaşı'ndaki komutanın umurunda dahi değilim. CİMER'e şikayet talebi oluşturmama rağmen 2 3 haftada zor ilgileniyorlar.

31 Mart 2024 08:07

CİMER ve Şikayetvar şikayetlerim için farklı bir karakola sürgün edildim ve önceki karakol komutanı j. Asb. KD. Üçvş buradaki karakol komutanına j. Asb. Üçvş "M***'in sağlığı iyi, psikolojisi iyi, hastaneye sevk etmeyin" gibi bir not bırakmış. Babam komutanı arayıp heyete sevk olmam için çabalarken komutan sadece geçiştiriyor. "Her cuma hastaneye götürüyoruz, her zaman hastane takibi yapılıyor" diyor fakat yalandan ibaret. Sadece 2 kez psikiyatriye gittim, o da güncel yaşadığım majör depresyon, şiddetli depresyon, sosyal anksiyete ve uyum bozukluğu belirtileri için. Hava değişimi veya heyete sevk gibi bir şey vermediler. Psikiyatri doktoru da sadece 2-3 cümle dinleyip önem göstermeden ilaç tedavisine başlattı. En başta muaf olma seçeneğim varken aile baskısı ile geldim fakat aksi bir işlem yapamıyorum.

Alper
Alper

40 engelliysen askerlikten otomatik muaf olman gerekmiyor mu

Jandarma Genel Komutanlığı Torbalı Yazıbaşı Jandarma Karakolu Şikayetimi Dikkate Almadı

26 Şubat 2024 19:20

Uzman Çavuş Eşimin Sözleşmesi Haksız Yere Feshedildi