İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Kayıt Sorunu Ve Yanlış Yönlendirme

26 Aralık 2024 10:31

23.12.2024 tarihinde saat 15:00-15:30 civarında şiddetli kusma, ishal ve halsizlik dolayısıyla Çapa Eğitim Araştırma Hastanesi aciline giriş yaptım. Şu an şikayet edebiliyorum çünkü ancak toparlandım. Gittiğimde yoğunluk yoktu, en fazla 5 ya da 6 hasta vardı. Önce kayıt almıyoruz, muayene olun dediler. Muayene olmak adı altında yönlendirdikleri alan, bildiğimiz bekleme odasında bulunan oturma alanında, koridorda bir alan. Sonrasında tansiyonuma bakıldı ve şikayetlerim sanki bir arkadaşla sohbet eder gibi ayakta gerçekleşti. Sonrasında benimle ilgilenen kişi birilerine gidip danıştıktan sonra beni küçük bir odaya alıp sedyede karnımı muayene edip tekrar gidip birilerine danıştı ve bir kişi daha gelip karnımı muayene etti. Sonrasında 'Bağırsak enfeksiyonu geçiriyor olabilirsiniz. Size ilaç reçete edeceğiz. Bol su için, çocuklarınızdan da biraz uzak durun.' diyerek gönderildim.

Yalnız ve o telaşla kaydımın alınmadığını fark etmedim. Yolda fark ettim ki ben Esenler'de oturuyorum, uzaktan gitmiştim. Zaten sigortam var, özele ödeyecek param yok diye düşünerek. Sonra kaydımın alınmadığını fark edince ilaçların 'özel' ilaç olduğunu ve sigortanın karşılamayacağı gerekçesi ile kaydımın yapılma gereği duyulmadığını düşündüm ki bu bile mantıksız. Kaydım açılmadan beni muayene etmemeleri gerektiği taraftarıyım. Eczaneye gittiğimde ilaçların bir kısmını sigortanın karşıladığını öğrendim. İlaçları alamadım. Sigortam olduğu halde kaydım açılmadığı için 400 TL'ye yakın bir miktar ödeme çıktı. Hala şaşkınlık içerisindeyim. Ben 400 TL ödeyecek olsaydım zaten yakın bir özel hastaneye gidip üstüne bir miktar daha ekleyip serum taktırır, kendime gelirdim. Olacak iş değil. Ki o alanda muayene gerçekleştiren kişilerin, hastalar muayene olmayı beklerken kahkahalarla sohbet etmelerinden, kıyafetler ve tavırlarından yetkin kişi olduklarının asla belli olmamasından bahsetmiyorum bile.

Üniversite Hastanesi'nde Saygısız Muayene Deneyimi

27 Kasım 2024 10:43
İlhami sonuçtan hiç memnun değil

15 Kasım 2023 13:27

Acil Serviste İlgisizlik Ve Uzun Bekleme Süresi