İstanbul Havalimanı Gümrük Memurlarının Saygısız Ve Ayrımcı Davranışları

31 Ağustos 2024 11:18

İstanbul Havalimanı gümrük muhafaza memurlarının tavır ve davranışları hakkında...

İşim gereği sürekli yurt dışına gelip gitmem gerekiyor ve tatillerimi de yurt dışında yapmayı tercih ediyorum. Bu sebeple yurt dışına sürekli gidip geliyorum. Ama tam kapıdan çıkacağınız sırada elleri ceplerinde yol kesen korsan ya da mafyalar gibi durup aşırı sert bir üslupla insanları azarlayarak ve özellikle modern görünümlü insanları seçerek 'Sen kontrol, sen geç' diyerek elma armut seçer gibi kötü yönlendirmeleri, işlerini sevmeyerek yapmaları ya da o yetkiyi kötüye kullanmaları aşırı onur kırıcı bir durum. Özellikle gümrük muhafaza memureleri bunu daha fazla yapıyorlar ve özellikle kapalı bir memure ise yandınız. Asla sizi dinlemiyor, size kötü muamele ediyor. Şayet bunun yanında kapalı biri ya da görüntüsü dindar ise diyelim, onları asla çevirmiyorlar. Bu ötekileştirme özellikle mi yapılıyor diye merak ediyorum. Ve hatta 'Senin görüntün Türke benzemiyor. Sen Türk müsün?' diye sormak nedir? Ayrıca bu sana mı düştü? Türk de olmayabilirim, senin vazifen bunu sorgulamak mı? Kendi ülkene geliyorsun, giderken yurt dışı çıkış harcını ödüyorsun, geldiğinde de kötü bir muameleyle karşılaşıyorsun. Neden bu gümrük muhafaza memurlarında üslup eksikliği ve saygı yok? İnsana kötü muamele yapıyorlar ve bu aşağılayıcı bir durum.

Eğer böyle bir uygulama yapacaksanız herkese standart olmalı. O halde oraya, alana girerken nasıl kontrolden geçiliyorsa çıkışta da kontrol alanı koyulsun ve herkes bu aşağılayıcı muameleye maruz kalsın ki kimse kendini ötekileştirilmiş hissetmesin. Kural kuraldır deriz ve uyarız. Kural olsun, uyulsun. Fakat bu kötü muamele ve seçmeme ve elleri ceplerinde 'Sen oraya, sen buraya' diye çocuk azarlar gibi tavırları hiç doğru değil.

Ticaret Bakanlığı bununla ilgilenir mi hiç zannetmiyorum ama en azından sessiz kalmak istemiyorum bu eksik uygulamaya. Umarım bir gün bu uygulama daha düzgün hale getirilir ve çalışanlarına biraz saygıyı öğrenmeleri konusunda iletişim dersi verilir. Devlete girene kadar ağlayıp karalar bağlayanlar, devlete girdikten sonra kraldan çok kralcı oluyorlar. Geçmişlerini unutuyorlar. Ben seni sokakta görsem seni kaale bile almam, aynı kulvarda bile değiliz. Fakat sen orada görevini kötüye kullanarak insanlara zulüm ediyorsun, başka bir yerde de sen bu zulme layık görülürsün, unutma. Umarım bu gümrük muhafaza memurlarına bir çeki düzen getirilir. Bunları kontrol eden bir birim yok mu ülkede?

Gümrükte El Konulan Ürünüm Ve İletişimsizlik Mağduriyeti

23 Kasım 2025 21:01
gumrukte-el-konulan-urunum-ve-iletisimsizlik-magduriyeti-1.jpg

Temu Siparişim Gümrükte Bekletiliyor Teslimat Gecikti

04 Kasım 2025 16:25

04 Temmuz 2025 04:02

İstanbul Havalimanı Gümrüğünde 4 USD'lik PCB Kargo İçin 20 Bin TL Üzerinde Fahiş Vergi Ve Ücret

07 Mayıs 14:42