Başkent Üniversitesi İstanbul Hastanesi Dolgu İşlemi

21 Şubat 2024 13:34

Annemle Altunizade başkent Hastanesi doç. Dr. ***** başkent Üniversitesi doktorlarına güvenebileceğimizi düşünerek ve fiyatların da uygun olduğu için gittik. Annemin yaşına göre çok genç bir cildi var. 70 yaşında olmasına rağmen doktorlar dahil olmak üzere insanlar onu 55-60 yaşlarında sanıyor. Sadece ağız kenarında çok hafif bir sarkma vardı, fakat nazolabial sarkması bile değildi. Doktor çok az oranda bir dolgu önerdi. Dolguyu yaparken çok özensiz, hızlı ve sert bir şekilde uyguladı. Çok büyük bir morarma ve şişme meydana geldi ve uzun süre geçmedi. İki üç hafta boyunca annem sokağa çıkamadı.
Çene çizgisinde yan tarafta boşluk, ön tarafta ise şişlik şeklinde bir bozukluk oluştu. Telafi için hiçbir şey yapmadığı gibi, çene arkasına yeni bir dolgu önerdi ve ücret talep etti. Biz de tabii ki yaptırmadık. Sonradan başka bir doktora danıştığımızda, annemin cildi için gençlik aşılarının bile yeterli olabileceğini ve o yaşta bir insana, cildi genç de olsa, o bölgeye dolgu yapılmaması gerektiğini öğrendik. Çünkü o bölgedeki dolgu cilt tarafından taşınamaz ve sarkma oluşur. Eğer hemen eritilseydi, zarardan dönülebilirmiş. Doktor, hemen eritmediği gibi bir de çenenin arka tarafına yeni dolgu önermiş. Eğer onu yaptırsaydık, bu sefer çenenin arka tarafında da bir sarkma olacaktı. Ancak doktorun kabalığı, hoyratlığı, güven vermeyişi ve ilk işlemdeki hataları nedeniyle, telafi etme çabası göstermeyip yeni dolgu ve yeni ücret talebinde bulunmasının etikten uzak çirkinliği sebebiyle işlem yaptırmadık.
Hastanede hasta şikayetleriyle ilgilenen bir kişiye durumu anlattık. Gözle de gördüğü için durumu kabul etti ancak **** bey bölüm başkanıymış ve şikayet ona iletilmiş. Nitekim öyle de oldu ve hiçbir şey yapılamadı. Ben Türk tabipler birliği'ne şikayet edilebileceğini yeni öğrendim ve bu süreci şimdi başlatacağım. Önce buraya bildirmek istedim. Teşekkür ederim.

13 Ekim 2023 11:27

19 Kasım 2023 13:29