Nisa sonuçtan hiç memnun değil

03 Haziran 2024 10:56

Ocağın ilk haftası iPhone 15 satın aldım 5 ay geçti iki şikayetim var. 1.'si pil ömrü 5 ayda %98 oldu. Telefonumda bir tane bile oyun yok sadece sosyal medya uygulamaları var ve çok sık da telefonlu kullanmıyorum ama nasıl oluyor da 5 ayda %98 düşüyor? Bir önceki telefonum 7 Plus, 5 buçuk 6 senedir kullanıyorum şu an pil ömrü %70. 2. Sorunum ise telefonu aldığım günden beri ikinci hafta fark ettim ahize ve hoparlör kısmında %80 üstü ses seviyesine geldiği zaman cızırtılı, içine su kaçmış gibi ses çıkıyor. Bu durumda da direkt Apple yetkili servis ile görüştüğümde yüz yüze olsun telefonla olsun, güncelleme yapın düzelir dediler fakat 5 aydır o da düzelmiyor. Ben bu iki sorunumun da çözülmesini istiyorum hayra alamet değil yani bu sorunlar. Yeni bir iPhone ile değişimini talep ediyorum.

Yorumlar (5)

Ahmet

Anlıyorum aynı durumu şu sıra biz de yaşadık iPhone 13 cihaz sıfır aldık garantisi devam ediyor ama cihazı 8 ay önce aldık ve pil yüzdesi %91 Apple aradığımızda bu durum hiç normal değil telefonu bize gönderin bakalım dediler normal değil dedikten sonra da garantisi olan cihaza güzel bir fatura yazdılar anlayacağınız bana göre Apple son durumda pişman ediyor

Nisa

En azından sizinkine normal değil demişler ben garantiye verdim normal dediler yolladılar bir de arka kasa kamera kısmında (görsel ekliyorum) orayı açmışlar. Fotoğrafta tam belli olmuyor biraz aşağıdan çektiğim için. Gidip gösterdim biz yapmadık hem bu normal zaten diyorlar ama ben verirken burası böyle değildi. Kendi telefonunu benden daha iyi biliyorlar sanki o kadar saçma ki.

Ahmet

Şimdi şöyle düşünseniz bir de nisa hanım ne dediniz 5 ay da %98 6 ay yapalım düz hesap 7 için de 6 sene diyelim senede %4 den 6 senede %24 yapar bu da 6 sene sonra pil ömrünüzün %76 kaldığını gösterir yine iyi bir durumda bence

Nisa

Sizin mantığınızla ilerlersek 7 ay önce almışım şu an %93 pil ömrüm. Aldığım günden hesaplarsak 21 ay (1 yıl 9 ay) sonra %21 düşmüş olacak bu da %79 demek. Düz hesaplarsak da 2 yılda toplam %75-76 olacak. Zaten %80'in altına indiği zaman pil servis uyarısı veriyor ve bunu değiştirmek gerekiyor. İki yılda bu kadar düşmesi hiç normal olmayacak. Yukarıda da dediğim gibi 7 Plus'ı neredeyse 6 yıldır kullanıyorum pil ömrü şu an %70. Zaten telefonlarda bazen bir anda düşüş oluyor bazen birkaç ay boyunca hiç yüzde düşmüyor. Ama ortalama bu hesaplamalarıma denk geliyor yine de ve hiç normal değil dediğim gibi

Nisa

Şu an pil ömrüm %93'e düştü. Bu telefondan önce 7 Plus kullanıyordum ve hala da kullanıyorum. Kaç kez şarj ettim bilmiyorum ama 2018 de aldım ve pil ömrü şu an 70. Bunun yanı sıra 15 ve 15 Plus kullanan arkadaşlarıma baktığımda benden birkaç ay önce alıp pil ömrü %98- 97 olan olanlar var

Arda sonuçtan hiç memnun değil

İphone 15 Pil Sağlığı Hızla Düşüyor

20 Aralık 2024 15:28
İphone 15 Pil Sağlığı Hızla Düşüyor
Esra sonuçtan hiç memnun değil

Yeni İphone 16'da Şarj Ve Performans Sorunları

21 Aralık 2024 03:23