Instagram Çekiliş Yanıltması

27 Kasım 2024 00:09

Instagram'da teknoloji firması sitesinde bir çekilişe katıldım. 26.11.24 tarihinde iPhone 15 Pro kazandığım mesajı geldi. Mesajda tıklamam söylenen linke girince müşteri hizmetleri 398 TL'lik masrafı ve kişisel bilgilerimi, adresimi sordular. A**** g*** adına parayı göndermem gerektiğini söylediler. Parayı gönderince bir fatura kesip 1917 TL IMEI kayıt parası istediler. Cihazı istemiyorum dediğimde WhatsApp üzerinden bir numarayla bana ulaştılar.

"piyasa değeri 84.400 TL fatura bedeli olan cihazınızın cayma bedeli 12.250 TL'dir cayma işlemini gerçekleştirmezseniz firma avukatlarımıza bildiriyoruz adlı işlemleri başlatılıyor adınıza dava açılarak mahkemede cihazın fatura bedeli sizden yasal yollarla alınacaktır ve mahkeme masrafları vs. Sizden istenir. Haciz tebligatı ulaşır ikametgahınıza bilgilerinize." diyerek sistem üzerinden mesaj attılar. Beyan edilen adres gümrükleme nakliye lojistik gıda ith. İhr. Tic. Ltd. Şti. Merkez kuledibi mh.

Sahil CD. D*** yapı koop. * blok / ** Hopa / Artvin / Türkiye'dir. Yasal sorumluluğu ilgili firmaya ait olup bu tarz yanıltıcı çekilişler için gereğinin yapılmasını arz ederim ve kullanılacak kimlik bilgilerimi/banka bilgilerimi yazılı veya görsel olarak kullanırlar ise hiçbir sorumluluk kabul etmiyorum. Paramın iadesini talep ediyorum.

11 Mart 2025 14:38