İtalya Vizesi Başvurusunda Gecikme Sorunu

05 Kasım 2024 14:57

30.09.2024 tarihinde iData Gayrettepe şubesinden İtalya turistik vize için başvuru yaptım ve seyahatim 14.11.2024 ama pasaport hâlâ elime ulaşmadı. Konsolosluktan ricamız, bu pasaportlar biraz daha erken gelmeli. Seyahat tarihi 14 Kasım olup eline ulaşan var mı?

Yorumlar (67)

Beyza
Beyza

Abdulbaki bey pasaportunuzu alabildiniz mi çıkmış mi vizeniz?

Çiğdem
Çiğdem

Bizim seyahat yarın yani 12.11. 30 eylülde başvurduk. Idataya gidiyoruz bakalım ne diyecekler.

Abdulbaki

Çiğdem hanım gittiğinizde verdilermi pasaportu vizeniz geldi mi

Fatma

Gökçe Hanım, SMS veya mail ile bilgilendirme aldınız mı?

Pınar

Fatma hanım hala bir gelişme yok ben artık sisteme bile bakmıyorum😂 7 Kasım gelmeyen birkaç kişi daha var dahil olduğum WhatsApp gruplarında. Acaba birine 7 kasımları verdiler bu arkadaş hastalandı pasaportlar öksüz öksüz masada mı kaldı ne oldu anlamadım şaka gibi 😂

Fatma

Pınar Hanım, var mı bir gelişme sizde? Herhangi bir haber geldi mi? Ben iData'ya gitmeyi bıraktım artık :d

Pınar

Nerede Fatma hanım bende de hala ses Seda yok😂 ya pazartesi uçuşu olan yarın uçuşu olan bazı insanlar bile aldı bizimkileri baktılar ben anlamıyorum pasaportları çok mu sevdiler kenarda mı unuttular anlamıyorum artık 😂 sinirim bozuldu gülüyorum

Fatma

Pınar Hanım, hala konsoloslukta görülüyormuş :(( gerçekten anlamayamıyorum artık. Sizde umarım olumlu bir sonuç olmuştur

Pınar

Fatma hanım şu an Gayrettepe'de yüklü bir dağıtım yapıyorlar ama bana hala bilgi gelmedi sizde ne var ne yok

Pınar

Bende de yok ya ayy vallahi şiştim :) nerede bu pasaport 😂

Fatma

Pınar hanım, maalesef haber yok. Sizde var mı?

Pınar

Fatma hanım size dönüş geldi mi bugün?

Fatma

Yarın inşallah artık haber alırız. Gerçekten boş yere sıkıntılı geçen bir süreç oldu.

Pınar

Ben de alamadım hala. Az önce biri yazmış 7 Kasım uçuşu Altunizade başvuru bugün akşam geldiğine dair mail gitmiş. Yarın teslim alacakmış. İnşallah biz de yarın dönüş alırız

Fatma

Hayır Pınar Hanım, pasaportum hala yok. Siz alabildiniz mi?

Pınar

Fatma hanım bugün alabildiniz mi pasaportunuzu?

Fatma

Büşra hanım, vizemi alamadım henüz. Eşinizin gelip sizinkinin gelmemesi de çok saçma olmuş. Ne düşünüp neye göre yolluyorlar hiç anlayamadım.

Büşra
Büşra

Fatma Hanım siz de mi vizenizi alamadınız? Bizim de seyahatimiz yarındı. Bugün eşimle Gayrettepe'ye gittik. Eşimin vizesi gelmiş ancak benim pasaportum hâlâ konsoloslukta gözüküyor, ben alamadım. Sizin de mi aynı durum acaba?

Şikayeti Çözüldü

Pınar hanım siz ne yaptınız?

Tuğçe
Tuğçe

Merhaba ilk defa vizeye başvuruyorum da randevuda mülakat oluyor mu eğer soru soruyorlarsa Türkçe mi İngilizce mi soruyorlar?

Şikayeti Çözüldü

İlayda hanım bizim pasaportun iData ya gönderildiği söylendi ama bizimki Almanya İtalya değil☺️

Pınar

Merhaba Fatma hanım bana da herhangi bir bilgi gelmedi maalesef. Sistemde hala konsolosluk yazıyor mesajda gelmedi:(

Pınar Hanım, herhangi bir gelişme var mı :( bana SMS vs hala gelmedi

Pınar

Söyledim Gökçe hanım. Direk elimizdeki kağıdı alıp sisteme baktı konsoloslukta dedi. Peşinden müşteri hizmetlerini aradım o da öyle dedi. Sabah uçuşumuz olduğunu Altunizade den başvurduğumuzu ilettim ama yok dediler. Aynı şekilde birkaç kişide alamamış. Kocasının gelen kendi alamamış arkadaşlarda var. Değişik ya yarın belli olur dediğiniz gibiyse. Ben zaten planımı değiştirdim artık kısmet değilmiş diyorum ikinci planım vardı o daha güzel olur belki :)

Gökçe

Pınar hanım büyük ihtimal bizlerin pasaportlarını Altunizade'ye gidecekler olarak ayırdılar bizimkileri de oradan alıp verdiler belki siz de yarın uçuşum vs deseydiniz oradan verebilirlerdi geldiyse tabi ama yarın size idatadan mail gelirse ve gidip Altunizade'den almanızı isterlerse bilin ki bugün sizin pasaportunuz da oradaydı. Yarın belli olacaktır sizin durumunuz da

Fatma

Ben de hiç anlayamadım gerçekten... Bakalım yarın gelecek mi, uçuşları iptal ettik artık ama en azından bu kadar beklediğimize değsin :)

Pınar

Fatma hanım az önce Telegram'da İtalya grubunda biri yazdı cuma uçuşu var Gayrettepe başvurmuş bugün teslim almış. Ben cidden artık anlamıyorum 😅

Fatma

Benim de aynı şekilde. 7 Kasım uçuşum olmasına rağmen bugün pasaportumu alamadım, iData konsoloslukta olduğunu söyledi. Eğer yarın elime geçerse buradan bilgilendirme yaparım. Pasaportlarımıza ne zaman kavuşacağız merakla bekliyorum :)

Pınar

Maalesef ben pasaportumu alamadım. 5.30 da gittim sıraya girdim bana konsoloslukta dediler. Ben de çıktım. Uçağım iadeli olduğu için az önce iptal ettim. İki seyahat göstermiştim İtalya'ya bir uçağım daha var. Ama enteresan olan Gökçe hanım ın alıp benim alamamam. Benden sonra sıraya girmişler sanırım son postada çıktı diyor. Anlamadım yani. Yarın mesaj gelirse anlarım ki gelmiş ama düzgün kontrol etmedikleri için vermediler. Idata dan bir kez daha tiksindim:)

Şikayeti Çözüldü

Buradan bir bayandı Abdulbaki bey evet Altunizade den müracaat etmiş. Bizim de Cuma yolculuk biz de de haber yık henüz maalesef🤷‍♀️

Fatma

Gökçe Hanım, siz orada beklediniz mi? Postadan çıkmayınca yine de görebildiler mi pasaportunuzu? Beni konsoloslukta gözüküyor diye geri gönderdiler

Hadi hayirli olsun Gökçe hanım, Darısı bize olsun

Gökçe

İnanamıyorum hala ama biz aldık pasaportlarımızı son dakika oldu son gelen postada yoktu hatta sonradan içeriden getirmişler herhalde ( bu da pasaportların gelip orada tutuluyor mu ihtimalini düşündürdü bende? ) 4. Vizemizde 6 ay vermişler çok şükür sonuçtan memnunuz fakat süreç bir daha asla yaşamak istemeyeceğim bir durum

Pınar hanım*

Şikayeti Çözüldü

Abdulbaki bey,27.9 müracaat, 14 Kasım yolculuk,30 Ekim de Elif hanım pasaportunu teslim aldı.

Evet evet Almanya idi.

Pınar

Hiç önemli değil☺️ İtalya değil Almanya olabilir sanırım çünkü ben daha İtalya'da İstanbul'da zamanından önce teslim edileni hiç okumadım.

Pardon Pınar hanım siz sormuşsunuz🙈

Pınar

Funda hanım sizin arkadaşın başvurduğu yer İstanbul mu? Benim uçuşum yarın daha gelmedi :)

Celale

9 Kasım uçuşumuz hala oğlumun vizesini bekliyoruz. Ben de Cuma akşamı Gayrettepe'ye gideceğim. Umarım alırız.

Ahmet
Ahmet

Eşimle birlikte bizim seyahat tarihimizde 7 Kasım ama hala sonuç bekliyoruz. Yarın bir gelişme olursa buradan bilgilendirir misiniz?

Emre

Elif hanım süre çok uzun bir süre farklı ihtimalleri değerlendirdiniz mi? Kayıp çalıntı vb.

Şikayeti Çözüldü

Hayırlısı olsun Pınar hanım yarın haber alırsınız muhtemelen aynı süreci yarın bizler yaşayacağız 😞

Pınar

Maalesef ben pasaportumu alamadım. 5.30 da gittim sıraya girdim bana konsoloslukta dediler. Ben de çıktım. Uçağım iadeli olduğu için az önce iptal ettim. İki seyahat göstermiştim İtalya'ya bir uçağım daha var. Ama enteresan olan Gökçe hanımla aynı yerden aynı tarihte başvurmuşuz almışlar. Benden sonra sıraya girmişler sanırım son postada çıktı diyor. Anlamadım yani. Yarın mesaj gelirse anlarım ki gelmiş ama düzgün kontrol etmedikleri için vermediler. Idata dan bir kez daha tiksindim:)

Şikayeti Çözüldü

Pınar hanım, Gökçe hanım heyecanla haber bekliyorum sizden. Benim gidip alma gibi bir şansım zaten yok. Sonuç öğrenirim en azından sizden.

Pınar

Ben de geldim bekliyorum. Dağıtım gişesi kepenkle kapalı sanırım 5 ten sonra açılacak hayırlısı artık

Eşim orada şu an sormuş yok hala 17.30 bekleyin demişler

Pınar

Ben de aynı şeyi düşünüyorum Gökçe hanım. Dün biri akşam 5 e kadar durumunu bilmiyordu. Çağrı merkezi de bilgi vermemişti. Sitede de yazmıyordu dün 5 te gelen pasaportlar arasında teslim aldı. Umarım bizim de öyle olur bugün 🙏

Gökçe

Arkadaşlar herhalde konuştuğum bir 10 kişi var hiçbirinde evi gelişme olmadı bence hepimiz 5 te son posta ile alacağız pasaportları çünkü konsolosluk iData'ya da bir bilgi geçmeden direkt basıp yolluyor ( yani böyle olduğunu düşünmek istiyorum artık) çünkü hiç kimsede bir gelişme olmaması mümkün değil

Şikayeti Çözüldü

Pınar hanım hepimize zehir oldu bekleyiş maalesef. Çalışıyorum ama nasıl bana sorun🤷‍♀️İdata nın cevabı çok enteresan "gelirse ararız biz sizi"acayip rahatlattı beni bu cevap😡

Pınar

Bende de bir gelişme yok aradım konsoloslukta diyor. Ben de akşam 5 orada olacağım son umudum artık bilmiyorum günüm zehir gibi geçiyor bu stresten

Gökçe

Sizler de var mı bir gelişme ben de hiçbir gelişme yok çünkü.

Pınar

Bende durum aynı Gökçe hanım. Bakalım ben 3 gibi arayacağım. 5 te de oraya gideceğim.

Gökçe

Tabi Pınar hanım ben de hiçbir gelişme yok henüz 12 de tekrar aramayı planlıyorum sizler de durum aynı mı

Pınar

Öyle stresli ve sabırsızım ki bitsin bu çile istiyorum yarın gideyim istiyorum inşallah🙏 sizde yazın Gökçe hanım sizde bir haber alırsanız yazar mısınız

Gökçe

Yarın uçağı olup bir gelişme yaşayan var mı acaba? Pınar hanım bana da aynısını dediler? Öğleden sonra hepimiz iyi haberler alalım 🙏🏻

Pınar

Gayrettepe de bizzat bulundum herkes bir gün öncesi orada bulunuyor. 6 Kasım uçuşu olan çoğu kişi aldı. Almayanı görmedim. Çağrı merkezi asla kesin konuşmaz yoksa pasaport gelmezse onları suçlayacağınızı bilirler. Mesela bana da bugün öğleden sonra gelebilir arayın dediler :)

Emre

Pınar hanım 6 kasımların aldığına dair kesin bir bilgi var mı çünkü iData yetkilileri kesin bir gün önce gelir demiyorlar

Pınar

Benimde 7 Kasım. Bugün 6 kasımlar aldı. İnşallah yarın alırız sonucu da güzel olur vallahi şiştim :)

Elif
Elif

Ben 1 Temmuzda başvurdum ve uçuşum 7 Kasım :( Elimde ne pasaportum var ne de vizem

Celale

Vizeniz geldi mi merak içindeyim? Uçuştan son gün önce sistem konsoloslukta dediği halde Gayrettepe'ye gideceğim. Şaka gibi bir durum yaşatıyorlar. Benim de 2 gün kaldı seyahatime.

Pınar

Elif hanım siz alabildiniz mi?

Bizim de o şekilde yarın 5 e kadar bir gelişme olur inşallah hepimiz için

Başak
Başak

Vizelerinizi yarın alabilirseniz bizi de bilgilendirirseniz çok seviniriz

Abdulbaki

Benim vizecim uçuşa bir gün kala geleceğini söyledi eğer doğruysa sizinkide yarın gelir

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
İData İtalya Vize Sorunu
İData İtalya Schengen Vizesi
1 Takipçi

İrem sonuçtan hiç memnun değil

Vize Başvurumun Gecikmesi Uçuşumu Tehlikeye Atıyor

İrem