Enes sonuçtan hiç memnun değil

İdata İtalya Pasaportum Hala Gelmedi!

23 Eylül 2024 12:03

Merhaba,
5 Eylül 2024 tarihinde iData aracılığıyla İtalya ulusal vizesi (d Tipi) için başvuruda bulundum. Erasmus+ stajı yapacağım için vizeye acil ihtiyacım var ve 25 Eylül 2024 tarihinde Roma'ya uçak biletim mevcut. Ancak, bugüne kadar ne iData'dan ne de İtalya Konsolosluğu'ndan herhangi bir geri dönüş alamadım. Vize başvurumun durumu sistemde "Elçilikte" olarak gözüküyor ve bu belirsizlik hem maddi hem de manevi olarak beni zor durumda bırakıyor. Uçuş tarihim yaklaşıyor ve bu gecikme nedeniyle Erasmus programıma katılamama riskiyle karşı karşıyayım. Bu konuda acil destek rica ediyorum.

profile profile profile
23 Eylül 2024 17:51

Bugün gelen pasaport sevkiyatından sonra tekrar kontrol ettim ama henüz gelmemiş pasaportum, yarın son kez deneyeceğim yoksa iptal edeceğim, yaklaşık 10 kişi vardı benim gibi sadece 1 kişi aldı pasaportunu ve mail gelmemiş sanırım bugün ki sevkiyatla gelmiş olabilir o arkadaşın pasaportu

Yorumlar (21)

Ezgi

Size kargo takip geldi mi

Enes

Merhaba, 4 Ekim itibariyle hiçbir gelişme yaşanmadı, hala aynı beklemekten başka yapacak bir şey yok. Defalarca iData'ya gidip bizzat kontrol ettim ama konsoloslukta gözüküyor

Ezgi

Enes sen ne yaptın vize işlemini

Ezgi

Kargo dağıtım yerini öğrenin ve gidip alın dağıtılması uzun sürüyor ben öyle aldım

Muhittin

Erasmus dönemi bitene kadar çekeceğiz galiba...

Songül

Kargo şubesinden mi aldınız yoksa iData mı yakaladınız

Ezgi

Evet kargo olayı iki gün ötelettiriyor işi bilginiz olsun

Enes

Tekrar merhaba, hala pasaport gelmediği için 25 eylülde olan uçağımı iptal ettim. Bugün pasaportu gelenler arasında 2 Ağustos ve 2 Eylül vardı, 5 eylülde başvuran birisi de daha önce almış pasaportunu, 20 Ağustos başvurup alamayan vardı. Kısaca tamamen rastgele veriyorlar

Muhittin

Ezgi Hanım. Hayırlı olsun vallahi. Sanırsam olay şu şekilde gelişti tahminimce ağustos ayında bunlar komple tatil yapınca ve üniversite dönemi erasmus vizeleri de gelince çuvalladılar. Şu an ellerinde sürüsüne bereket başvuru var yetişemiyorlar.

Hayırlı olsun

Ezgi

03.09 daydı bugün SMS geldi şubeye verildi diye şubeyi aradım gelin alın dediler

Enes

Hala aynı bende bir değişiklik yok, sizin başvuru tarihi ne zamandı, pasaportu alınca bilgilendirir misiniz

Ezgi

Enes bey bir gelişme söz konusu mudur çarşamba uçuş için bana şimdi geldi SMS ama herhalde uçuşa yetişemex

Ezgi

İdatayı arayınca kimse çıkmıyor üzgünüm durdurulmuyor

Songül

Arayıp kargoyu durdurabilirsiniz belki arastan mesaj geldi mi? Ben yarın takip edip öyle yapacağım kargoyu durduracağım.

Hazal

Ben Turizm vizesi için başvurdum. Bize de erasmus öğrencilerine öncelik verdikleri için bize geç dönüldüğünü söylediler ama gördüğüm kadarıyla öyle bir durum yok

Zannetmiyorum sadece bugün iData'ya gelen 10 kişi falan vardı hepsi erasmus

Ezgi

Sonuç çıkarsa bilgilendirme yapar mısınız benim de sizinle aynı tarihte uçuşum var çünkü

Enes

Şimdi geldi bugün ki pasaport sevkiyatı, bir çok insanla konuştum herkes aynı problemi yaşıyor, uçak biletlerini yakanlar tarihi geçenler vs.

Geri dönüş oldu mu?

Enes

Maalesef hayır, iData'ya geldim sormak için hala konsoloslukta gözüktüğünü söylediler, beklemekten başka bir şey yok Yarın da soracağım gelmezse iptal olacak her şey

Popüler Şikayet Konuları

Bu konuyla ilgili çözüm önerileri ve ipuçlarını inceleyin.
Vize Sonucu Gecikmesi
İData İtalya Vize Sorunu

Gaye sonuçtan hiç memnun değil

iData İtalya Konsolosluğu İtalya Ulusal Vize Gecikmesi

Gaye
22 Eylül 2024 16:26
Buse sonuçtan hiç memnun değil

İtalya Vize Başvurusu Sürecindeki Gecikme Nedeniyle Mağduriyet

Buse
12 Mayıs 2025 18:55
İtalya Vize Başvurusu Sürecindeki Gecikme Nedeniyle Mağduriyet
Merve sonuçtan hiç memnun değil

Merve
13 Ağustos 2024 23:32