Enes sonuçtan hiç memnun değil

Summer Work Germany Programında Hayal Kırıklığı ve İlgisizlik

09 Ekim 2024 15:59

Summer work Germany programına 2024 yazı için başvurdum. Girişte ballandıra ballandıra anlatıyorlar, %99 vize garantisi dendi. Her şey garanti dediler. Programı yapan diğer bir şirket nisan ayında öğrencilerine vize aldırırken, GEDU mayıs ortasında işi buldu. Haziranda bize iş sözleşmesini vereceğini söyledi. Daha sözleşme bile gelmeden iş iptal oldu. 'Gidemiyorsunuz' dediler. Bu süreçte de işveren ve iş hakkında hiçbir bilgi vermediler. Sadece 'depo çalışanı olacaksınız' dediler. Ve bu geçen 5-6 aylık süreçte her aradığımda genelde açmadılar, 2-3 gün sonra döndüler, ilgisizdiler. Hep ben koşturdum. Ön ödemeyi aldıktan sonra unutuyorlar sizi. Ve 200 euro ön ödeme vermiştim, iş sözleşmesi bile gelmediği halde 100 euro kestiler. Ekim ayında iade edeceğiz dediler. 100 euroyu geçen seneki kur üzerinden ödemeye çalıştılar. Ona da 'Okey' dedim. Şimdi de imzalamam için dosya attılar. İmzaladıktan sonra parayı yatıracağını söylediler. Ama PDF'de 'ödemeyi kesintisiz aldım' diye yazmışlar ve herhangi bir mecrada kötü yorumda bulunmayacağım, eğer bulunursam zararını ödeyeceğim diye madde eklemişler. Tamamen milleti yanıltma üzerine kurulu bir firma, çalışanları kalitesiz. Adamla mailleşirken ismimi hatırlamıyor, Enes diye A*** diyor, ekte dosya eklediğini söylüyor, 3 kere de eklememiş. Ne kadar özensiz olduğunu buradan belli. Ben bunların bize kayıt oluşturduğunu bile düşünmüyorum. Sadece sözleşmeleri imzalatıp 100 euro kesinti yapma peşindeler. Tek ben de değilim, 3 kişiyi beraber mağdur ettiler.

Arda

Merhaba, şikayetini ve diğer şikayetleri okudum ve artık bu plandan çok korkmaya başladım. Önerebileceğin veya en azından bildiğin bir tanıdığının gittiği bir program var mı? Cevaplarsan çok müteşekkir olurum.

Enes

Ben work and travelda yaptım en iyi program bu bence yapılabilecek şu an

Serhat sonuçtan hiç memnun değil

Gedu Yurt Dışı Eğitim Summer Work Germany: Hayal Kırıklığı Ve Kayıp

17 Ekim 2024 23:15
Gedu Yurt Dışı Eğitim Summer Work Germany: Hayal Kırıklığı Ve Kayıp

Gedu Yurt Dışı Eğitim Yanıltıcı Tanıtım Ve Destek Eksikliği Nedeniyle Mağduriyet Yaşadım

17 Ekim 14:49