Beste sonuçtan hiç memnun değil

Garanti Akademi Yabancı Dil Kursu

03 Nisan 2023 04:10

Kızılay Kök çarşısında bulanan ve 9. Katta olan g****** a****** YÖKDİL-YDS kursundan hiç memnun kalmadım. Kurs çok düzensiz denemeler doğru düzgün yapılmadı. Hocalar düzgün deneyimli kisiler değil. Derste çoğunlukta ders dışı şeyler konuşuluyor (siyaset ve din vb.). Hocaların öğrencilere karşı tutumları hiç hoş değil. Gittiğim kursun beni sınava hazırladığını düşünmüyorum. Kendim hazırlansaydım çok daha iyiydi. Hiç olmazsa param cebimde kalır her ders sinirlenmezdim. Amacım sınava hazırlanmak ve akademik İngilizcemi geliştirmekti ancak 5 ayımı boşa harcamışım bu kursla.

17 Haziran 2023 00:33

Bence konuyu çok fazla uzatmaya gerek yok çünkü tavırlarınızla bulunduğunuz kuruma zarar veriyorsunuz. Ayrıca mesaj gruplarından bir kişiyi hedef göstererek suç işlediğinizi biliyor musunuz?

Yorumlar (33)

Aşağıda şikayeti yazan dışındaki tüm yorumların tarih ve saatlerine bakıldığında sistematik bir şekilde sıralı yazıldığı çok belli. Aynı kişilerin farklı hesapları olmadı yüksek ihtimal dahilinde. Ayrıca hiçbir kurumun öğrencisi kalkıp da başka öğrencinin şikayeti silmesi için dayatma yapmaz. Ayrıca şikayete yorum yapanlar şikayeti sahibine hakaretvari bir üslupla cevap vermesi hiç ahlaki olmamış.

Ahmet

Açıkladığım nedenlerden ötürü Yasin hocam ile alakalı bu sayfada yapılmış olan şikayet sadece şikayet edenleri bağlamakla beraber bu sayfada Yasin hocamıza yönelik yaptığımız müspet yorumların hukuki açıdan herhangi bir suç teşkil etmediğini, bu bağlamda Beste Hanım'a yönelik herhangi bir hakaret içerikli bir beyanımız mevcut olmadığından hukuki bağlamda bir suça söz konusu bir fiilin mevcut olmadığını, başka bir deyişle bu yorumların herhangi bir suça vücut vermediğini de belirtmeyi gerekli görüyorum.

Kendi kendinizle çalıştığınızın farkında mısınız ya da gözleriniz bazı yazıları mı görmüyor? Ya da bazı yazılanları anlamıyor musunuz? Şikayetin yorumlarında açık açık şikayeti yazana hakaret var. Kendi kendinize çalıp kendi kendinize oynuyorsunuz. Üç beş ezber cümle ile hukukçu olunmaz.

Ahmet

Yasin hocam sadece kurs çerçevesinde hizmet veren, ne kadar para o kadar bilgi muamelesi gördüğümüz bir şahsiyet değildir. Kursumuz bitmesine rağmen hala kaynak ve sınavlarda puan yükseltme taktikleri hususunda hiçbir maddi karşılık almaksızın benim gibi yüzlerce öğrencisine yardımcı olmaya devam ediyor. Beni Yasin hocam gibi bir hoca ile karşılaştıran Allah'a binlerle şükür ediyorum. Sadece benim yorumum değil, benden önce bu şikayet altına yorum yapmış olan diğer öğrencilerin yorumları da Yasin hocamın ne kadar kaliteli bir öğretmen, şahsiyet ve bilgi-irfan abidesi olduğunu kanıtlar mahiyettedir.

Ahmet

Yasin hocamdan ders alana kadar İngilizce, bilhassa YDS sınavı benim için tam anlamıyla aşılması imkansız bir engeldi. Yasin Hocamdan kurs alarak YÖKDİL Sosyal sınavından 91,25, YDS sınavından ise 86,25 puan aldım. Biz hukukçuların çoğu açısından tam anlamıyla korku abidesi olan yabancı dil sorununu Yasin hocam sayesinde aştım. Yasin hocamdan aldığım eğitim ile sadece sınavlarda yetkinlik kazanmakla kalmadım, yabancı dildeki hukuki kaynakları çevirme, yararlanma ve bu metinleri akademik çalışmalarda kullanma yeteneğine de kavuştum.

Zübeyde
Zübeyde

Yasin Hoca'yı tek başına hedef gösteren arkadaşım, itirazlara karşın "birini hedef göstermekle suç işliyorsunuz" demesi büyük çelişki... İngilizce öğrenmek isteyen bütün arkadaşlarım bilmesi gereken tek bir gerçek var; kendisi tanıdığım en yetkin Hoca... Ben İstanbul'dan kendisinden ders alabilmek için Ankara'ya dönemsel geldim... Kafamda birleştiremediğim tüm parçaları saniye düşünmeden en detayına kadar çok rahat açıklayabilen bir eğitmendir... Bu kadar olumlu referans veren öğrenci kitlesi tesadüfi olamaz!... Emeklerinize, sabrınıza, eğitme isteğinize sağlık Hocam, elbette herkesi memnun etmek mümkün değil; sayısal olarak orana bakarsanız bu bile takdir edilesi bir başarıdır... Çalışmalarınızda başarılar dilerim

Gülşah

Beste hanim bir anlık sinirle yazdığınızı düşündüğüm bu mesajınızı bir kisi bile desteklemiyorsa biraz kusuru kendimizde arasak ve yorumu silsek daha doğru olmaz mi? Yasin hoca gibi bir insandan bir kişinin bile yararlanmasına engel olursanız vebaliniz çok büyük olur naçizane önerim nezaketle özür dileyip mesajınızı geri çekmeniz olur sadece yasin hocanın değil çok kisinin vebaline girme yükünden de kurtulmuş olursunuz

Serif

Beste Hanım, benim önerim, kimsenin desteklemediği bu şikayetinizi ya da eleştirinizi, artık ne derseniz adına, geri alın ve nezaket gereği bir özür dileyin, konu kapansın.

Gülşah

Konuyu bence siz uzatmayın yasin hocaya resmen açık iftira atıyorsunuz özür dileyip yorumunuzu çekmenizi binlerce öğrencisinden biri olarak rica ediyorum

Serif

Ben Yasin Hoca'dan online ders aldım. Son derece beyefendi, mütevazi ve anlatım tarzı tamamen sonuç odaklı. Ders saatleri içinde aklındaki her bilgi kırıntısını aktarmak için çaba gösteren, gayretkeş ve aynı zamanda esprili bir şahsiyet. Bu ortama, hakkında şikayet yazılma olasılığı hiç aklıma gelmezdi, çok üzgünüm.

Beste

Tekrar söylüyorum bence konuyu çok fazla uzatmaya gerek yok çünkü tavırlarınızla bulunduğunuz kuruma zarar veriyorsunuz. Ayrıca mesaj gruplarından bir kişiyi hedef göstererek suç işlediğinizi biliyor musunuz?

Şafak

Ben de 2015 ve 2020 senesinde Garanti Akademi YDS kursuna gittim Bilge Hoca ve özellikle Yasin Hoca sayesinde ingilizcemi oldukça geliştirdim. Artık okuduğum İngilizce yazıların çoğunu anlayabiliyorum. Yasin Hoca ve Bilge Hoca sayesinde çalıştığım yerden dil tazminatı ücreti alıyorum. Bu kurs tam bir fiyat performans kursu. Gayet başarılı buldum. Zaten Yasin Hoca ayrıca bir üniversitede öğretim görevlisi eğitim veriyor diye biliyorum.

Ve 2021 Haziran e-YDS sınav puanım 95

Şafak

Yasin Hocanın taktikleri sayesinde İngilizce kelime dağarcığım gelişti.

Ömer

Gerçekten çok şaşkınım. Bir türlü geçemediğim sınavı Yasin Arslan hocadan aldığım kurs sayesinde 62 alarak geçtim. Su an h. U de doktora yapıyorum. Verdiği strateji ve taktikler birebir ise yarıyor. Zıtlık dersem herkes anlar mesela. Bu yorum kesinlikle art niyetli. Derste siyaset ve din konuşuluyor demiş. Yasin hoca dersin 1 dakika boşuna geçirmez. Bunu ders alan herkes bilir. Nazik beyefendi kişiliği ile sorulan her soruyu konuyu detaylı anlatır. Lütfen kendi başarısızlığınızı hocaya yüklemeyin. Yasin hocam iyi ki varsınız.

Ömer

Hangi konudan hangi türde soru gelir, soru türlerine göre taktikler, kelime bilgisi hepsinde çok basarili bir hocayı bu kadar kolay karalamak hiç yakışık olmamış.

Humeyrahilal
Humeyrahilal

Ben online ders aldım hocamızdan gayet başarılı, düşünceli ve alanında Uzman. Hepimiz hocamızdan olumlu olarak yararlandık. Eleştiri yaparken veya birileri hakkında konuşurken önce kendi durumumuza, seviyemize bilgi birikimimize, statümüze bakmak lazım. Hocamızın dersini dikkatli dinleyen kendisine düşen görevleri eksiksiz yapan öğrenci YDS veya Yökdilden gereken puanı alır ve alıyorda. Eğitimde de böyledir zaten öğretmen anlatır öğrenci çalışır üstüne koyar. Bu biliniyordur umarım. Bu tür mesajlar yazılırken önce kendi durumumuz gözden geçirilmeli sonra karşıya söz söylenmeli ben bu süreçte ne yaptım nasıl çalıştım nasıl davrandım? Hepimiz hocamızdan memnunuz ve hala eksiksiz bir şekilde sorularımıza cevaplar veriyor ekstra bizler için soru çözümleri yapıyor Allah ondan razı olsun.

Gülşah

Dersler bittikten sonra dahi hiçbir mecburiyeti olmadığı halde bütün soruları cevaplayan, bıkmadan tek tek her şeyi anlatan böyle bir emekçiye Allah korkusu olan bir insan böyle bir karalama yapamaz vicdaniniz varsa eğer özür dileyip yorumunuzu silin bence Çünkü yorumunuzun doğru olmadığı sadece karalama amaçlı olduğu çok açık.

Aslı
Aslı

Aynı hocadan ben de ders aldım. YDS-Yok-DİL'e ilk kez hazırlanmama rağmen barajı geçebilecek kadar bir seviyeye geldim. Bu ilerleme de hocamızın katkısı büyük. Derste ders dışı konuların konuşulduğu oluyordu evet ama bu konuların öğrenciler tarafından açıldığına şahit oldum. Hocanın eğitimciliğini direkt eleştirmek yerine kendi eylemlerimizi de öğrenci olarak göz önüne almalı ve unutmamalıyız. Evet eleştiri yapılabilir ancak yapıcı bir şekilde. Karalayarak yapılmaması gerektiğini düşünüyorum.

Gülşah

33 yaşında hakimim hayatımda 1 defa yokdile girdim yasin hocayla çalıştım kesinlikle temelim yoktu ve 55 aldım dersler bittikten sonra videolar 1 sonraki kursa kadar açık kaldı ve halen açık bu hayatımda bu yaşıma kadar yüz yüze görmediğim halde hayatıma dokunan hem kişiliği hem hocalığı eleştirilir biri olmayan bir kişidir elinizi vicdanınıza koymanızı ve şikayetinizi çekmenizi rica ediyoruz binlerce öğrencisinden sadece birisi olarak.

Aykut
Aykut

Senin gibiler varken bu ülkede emek veren insanların emekleri boşu boşuna hiç oluyor beyninin almadığı şeylerin faturasını başkalarına kesemezsin denemelerin hepsi düzenli yapılıyor ve katilim sayısı da gayet yüksek yorum yapmak için gelip buralara yazmana gerek yok bir şikayetin varsa gidip kursa bildirebilirdin artistik yapmanın bir anlamı yok, ek ders isteyebilirdin özel bire bir ders isteyebilirdin, şahsen ben birkaç hafta derse katılamadım yokluğumu sağ olsunlar telafi ettiler sen çaba göstermediğin sürece kimsenin umurumda olmazsin.

Gülşah

Kotu yorum bana yapılsa yasin hocaya yapıldığı kadar zoruma gitmez o kadar iyi bir insan ben çok şaşkınım ve çok üzgünüm yaptığınız haksizliktir

Beste

Daha önce de belirtiğim gibi zaten sözlü iletmiştim :). Ek derslerle değişecek bir durum olsaydı emin olun talep ederdim ki benim yaptığım doğru düzgün sonra haftalar dışında bir devamsızlık yoktu. Ben derslerden verim alamadığım için kurstaki işleyişin düzensizliğinden dolayı dikkate alınmasını istediğim yapıcı düşüncelerdi bunu ilettiğim içinde hoş karşılanmadığı durumlar oldu. Ben kursa devam ederken dikkatte alınmadı sonrada sonrasında kurs bitti. Benim şu anda ben zaten devam etmiyorum ama düzenli bir hale gelmesi umuduyla sitemimi dile getirdim olay bundan ibarettir.

Murat
Murat

Garanti kursuna ben de gittim ve bu kurstan çok memnun kaldım. Sınavdan önce YDS ve YÖKDİL'e dair ön yargılı tutumumu kursumuzun hocası sayesinde kırdım ki hem YDS'de hem de YÖKDİL'de istediğim puanları elde ettim. Hocanın verdiği taktikler sınav için çok faydalı oldu. Ayrıca kursun hocasının bana ve diğer öğrencilere karşı tutumu çok iyiydi. Kısacası kendi başarısızlığınız yüzünden hocayı karalamanız çok saçma ve yersiz.

Beste

Binlerce öğrencinin içinden bir ben nazar boncuğu olayım o zaman 🧿 :).

Gülşah

Beste hanim karalamaktan başka amacınız yok binlerce öğrencisinden bir tek siz şikayetçiyseniz bence sorunu kendinizde arayın

Beste

Karalama değil sitem ve uyarıdır önceden belirtiğim gibi keşke daha önceden dikkate alınıp düzeltilseydi bazı şeyler bende mutlu ayrılsaydım ve bazı tutumlardan dolayı kırgınlıklarım olmasaydı :). Başarısızlığımdan kaynaklı başkalarını suçlamıyorum ancak kursun bana belirtiğim nedenlerden dolayı bir şey kattığını düşünmüyorum. Yersiz olarak nitelendirdiğiniz durumsa dikkate alınmadığı için tekrar yazılı yapılan düşünce paylaşamıdır. Ayrıca 2 ay sonra bu yorumu görerek muhatap olan kurumun değil başka kişilerin bir anda yorum yazması garip. Zaten bu yorumun yapılmasının amacıda işleyişin söylediği gibi olmaması ve dikkate alındığı takdirde bunların düzeltileceğini ummamdır.

Nisreen
Nisreen

Garanti kursuna ben de gittim ve kaliteli ve çok uygun fiyatıyla başkentin en hesaplı YDS YÖKDİL kursu bence. Çok kısa zamanda hocamızın kendi hazırladığı kaynaklar ve verdiği tekniklerle istediğim puanı aldım. Ben de diğer öğrenci arkadaşlarım gibi hocamızdan ve yaklaşım tarzından çok memnunum. Zaten KPSS hocaları da YDS hocamız gibi gayet tecrübeli ve donanımlı. Kendi başarısızlığınızı başkalarına yüklemek manidar. Bu tür çamur atanlara itibar etmemenizi ve kendi deneyiminizle bizzat görmenizi önerim.

Beste

Sizin deneyiminizin güzel olmasından mutluluk duydum. Ancak benim ders çalışmak için gittiğim bir yerden beklentim dersin konusunu dağıtan veya polemiklere sebep olacak bir tutum olmadığından ben memnun ayrılmadım. Manidar olarak algıladığınız kısmında açıklayayım aslında söyleyebileceğim çok neden var ama kısaca şöyle söyleyebilirim size sonuçta bende bu kursa zamanımdan emek vererek gittim önemli olan en uygun fiyatlı olması değil bence ne kattığı. Bana bir şey katmadıysa sadece benim suçum değildir. Keşke söylediği gibi tüm denemeler eksiksiz ve ciddiyetle yapılsaydı :). Bende kendi başarısızlığımı ve hatalarımı görürdüm. Sizin söylediğiniz gibi de başarısızlığımdan kaynaklı başkalarını suçlamazdım :). Burada ki amaç da kötülemek değildir daha önce sözlü olarak düşüncelerimi belirtmiştim ancak dikkate alınmadığı için yazılı yapılan bir sitem ve uyarıdır sadece.

Anka
Anka

1. Katıldığınız programda bu kadar sorun görmenize rağmen neden kurs programı boyunca devam ettiniz? 2. Deneme sınavı yapılmadı demişsiniz ancak deneme sonuçlarınız elimizde. Bu da demek oluyor ki deneme sınavları "başarılı bir şekilde uygulanmıştır." 3. Düzgün ve deneyimli kişiler değil dediğiniz kişi 26 yıldır bu sektörde olan nadide hocalardan birisidir. 4. Öğrencilere karşı tutumu gayet iyi olan bir kişiden ders aldınız. Bence hocamızdan ders aldığınız için kendinizi şanslı olarak görmelisiniz. :) 5. 5 ay boyunca ilerleyememenizin sebebi sizin çalışma taktikleriniz ile alakalı olabilir. Düzenli ve planlı çalışmanızı öneririz. :)

Beste

Adim gizli değil yani fake hesap değilim yorumları yapanlar gibi. Sadece yaşamış olduğum bir memnuniyetsizliği dile getirdim. Ayrıca bana soracağınız başka bir sorunuz varsa memnuniyetle cevaplarım :).

Beste

1. Ödemeyi en basta yaptığım için gelmek durumunda kaldım. Zaten son haftalarda gelmedim. 2. 7 deneme sınavı yapılacağı söylendi 2 tane yapıldı başkada yapılmadı. Elinizde olduğunu söylüyorsunuz bakabilirsiniz. Ocak ayından itibaren bir tane bile deneme yapılmadı. Yani 4 ay boyunca deneme sınavı olmadık. 3. Dilerim söylediğiniz gibi hocaların tecrübesi dersin işleniş sekline ve düzenine de yansır. 4. Dersten çok baksa konularla ilgili bilgi edindim çok şanslıyım haklısınız :). 5. Zaten bu kursa gelme amacım buradan sınavla taktikleri öğrenmekti zaten ama sınıf ortamında maalesef bu mümkün olmadı.