27 Aralık 2023 23:00

Merhaba, Şili Fulya mah. Fulya kedi ve köpek mağazası adlı işletmenin patibul. Com da ilanını gördüm. Konum attılar ve mağazalarından 24.12.2023 tarihinde 20.000 TL'ye iki kedi aldım. British shorthair ve longhair erkek dişi. Kedinin birinin gözü akıyordu. Biri durgundu. Hasta olup olmadıklarını sordum. Değiller sorun olursa getirin. Biz hep buradayız dediler. Kedinin göz akıntısı damla damlatmaya rağmen geçmeyince 3 gün sonra 2 kediyi de veterinere götürdüm. Fpv, fcov, giardia pozitif çıktı. İki gün veterinerde kalıp serum bağlanacak ve yaşama ihtimalleri % 20 dendi. Evdeki sağlıklı 1 yaşındaki kedime de geçmiş olma olasılığını yüksek olduğu belirtildi. 15 gün sonra test yapılacak. Firmaya durumu anlattığımda. Canlı iade ve değişimi olmadığını. Firmanın maalesef bu konuda sorumluluk üstlenmediğini belirttiler. Satışı yapan F***** A*** adında birisiydi. Veterinere şu ana kadar iki kedi için ödediğim para 10.000 TL ve tedavi süresince her gün 2000 TL civarı ödeme yapacağım. Firma ile ilgili daha önce de aynı durum şikayet edilmiş. En çok üzüldüğüm 2-3 aylık yavruların ticaret için kullanıldığı ve hastalıklı olsalar da sorumluluk alınmaması. Maddi zararı geçtim. 500-600 gr canların çektiği eziyet ruhen de beni yıpratıyor. Bu firmadan kimse kedi almamalı ve yetkililerin harekete geçmesi için de tüm hukuki yolları kullanacağım.

Yorumlar (13)

Zeynep
Zeynep

Köpek satıcılarından hayvan almamak en iyisi benim 4 yavru köpeğim öldü hepsi yapıyor hastalıklı köpek veriyorlar aslında hasta köpek vermiyorlar yavrular erken dönemde anne sütü yeterince emmediklerinden ve pisliğin içinde durduklarından virüs kapıyorlar ve o virüs ile savaşacak antikor olmadığından bağışıklık oturmadığından ölüyorlar. Bunlara para kazandırmayı. Masum canlara ve bize oluyor olan. Onlar sadece ceplerini düşünüyor ve bu korkunç bir şey. Lütfen parayla hayvan Gidin barınaklarda alın. Onları da çok seveceksiniz emin olun. Yapmayın.

Benimle iletişime geçebilir misiniz

Nagihan

Merhaba, Ben hukuki süreci başlattım. Tüketici Hakem Heyeti'ne gittik. Para ödenen kişi farklı bir kişi olduğundan davayı reddettiler. Yargıya taşısam 20.000 TL avukat ücreti ödeyeceğim. Maalesef ülkede patili canlar için hukuk sistemi işlemiyor. Bizleri ve hayvancıkları mağdur edenler, onlar üzerinden prim yapanlar kazanıyor. Yargı yolunda da kesin kazanma gibi bir ihtimal olmadığından, gitmedim. Bunu yapanlar tezgahlarını da Belli ki ayarlamış. Kim bilir kimler kazanç elde ediyor.

Dilan
Dilan

Merhaba, bende çok mağdurum bu konuda iletişime geçme şansınız var mı

Cem

Merhaba konuyla ilgili bizde mağduruz. Gerekli hukuki süreci başlatmak adına bana ulaşır mısınız

Funda

Bana ulaşabilir misiniz ya da iletişim bilgilerinizi verir misiniz

Su Durdu
Su Durdu

Merhaba. Biz de aynı konuda mağdur olduk iletişime geçme şansımız var mı acaba?

Kamil
Kamil

Merhabalar bende aynı yerden almıştım. Gençlik hastalığı çıktı. Sizinkinde düzelme var mı benimki halen tedavi görüyor

Cem

Bana ulaşma şansınız var mı

Nagihan

Merhaba, maalesef birisi öldü. Diğer kedinin tedavileri devam ediyor.

05 Şubat 2024 20:23

16 Şubat 2024 14:41
Gülseren sonuçtan hiç memnun değil

06 Mayıs 2024 11:12