Melike sonuçtan hiç memnun değil

11 Kasım 2024 11:50

Çocuğumun ayağını kangren yaptılar ve kesildi.
10.10.2024 tarihinde Çiko isimli kedimizin arka sağ ayağında 3 parmak kırık şikayeti ile getirdik. Röntgen sonrası Çiko'nun ameliyat olması gerektiğini, parmaklarına PİM takılacağı bildirildiği için yatışa aldılar. 11.10.2024 tarihinde öğleden sonra operasyon geçirdi. 16.10 tarihinde akşam Çiko'yu teslim aldık. Orada kaldığı süre boyunca 800 gram kilo kaybı yaşanmıştı, kesinlikle Çiko oradayken damar yolu vs. Şekilde desteklememişler. Aldığımız günden 25.10 Cuma gününe kadar her gün kontrole ve enjeksiyona getirdik. En son gün artık gelmemize gerek olmadığı bildirildi. Kontrol röntgeni çekildi, röntgende pimin birinin kaymış olduğunu ancak bu durumun sıkıntı olmadığını, kaynamaya başladığını, 2 hafta sonra pimleri çıkartılması gerekebileceği için gelmemiz gerektiği bildirildi. Ancak Çiko'nun ayağı aşırı derecede sert ve dokusu kendini yenilemiyor idi. Bu durumdan dolayı 29.11 tarihinde tekrardan hastaneyi arayıp durumu bildirdim. Oradaki cerrah asistanı röntgenlerini kontrol edeceğini ve dönüş yapacağını söyledi, dönmedi. Ertesi gün tekrardan aradım, Perşembe günü gündüz getirmemi, kontrol sağlanacağını, pimlerini çıkartılabileceğini bildirdi. Perşembe günü götürdüğümde başka bir hekim kontrol röntgeni çekti ve şu an bir şey yok, 2 hafta sonra PİM çıkarttırmaya gelin dedi. Orada tekrardan ayağının durumunun kötü olduğunu, taş gibi olduğunu bahsettim. Aldığım yanıt “çok hırçın olduğu için kontrol edemedim.” Israrla tekrar muayene ettiğinde cerrah asistanını çağırdı ve o gördüğünde ayağının kangren olduğunu, parmaklarının düşeceğini söyledi. Biz yaklaşık 3 hafta boyunca her gün hastanedeydik, en az 6 tane hekim Çiko’yu kontrol etti ve kimse fark etmedi ya da umursamadı. Bu süreçte o kadar canı çok yandı ki. Ama karşımdaki ameliyat eden cerrahın rahatlığı hele, “bir şey olmaz keseriz, protez takarız, kediler 3 ayakla hayatlarına devam edebilir. Yoğun bakımda öyle başka kedimiz de var. İsterseniz gösterelim size.” gibi yanıtlar aldım. Hastane ile direkt iletişimimi kestim ve farklı yerlerde çözüm bulmaya çalıştık. Bu hastaneye ödediğim paranın 3 katını Çiko’nun ayağını kurtarabilmek için dışarıdaki kliniklere harcadım ama maalesef kemikleri çürümüş ve içleri iltihap olduğu için kurtarılamadı. Gösterdiğimiz tüm hekimler tedavi hatası olduğunu söyledi, ya ameliyat sırasında ya da sonrasında sıkı sargı sebebi ile. İlk kırık röntgeni, pimli röntgeni, kangren hali ve kesilmiş hali görselleri aşağıdaki gibidir.

profile profile profile

Serap sonuçtan hiç memnun değil

31 Ağustos 2023 22:38

11 Şubat 2024 15:24
Zeytinburnu Veteriner Kliniği Kedimizi Öldürdüler İlgilenmediler
Doğan sonuçtan hiç memnun değil

08 Mart 2024 12:28