Es Dubai Dil Okulu Şikayet

08 Nisan 2024 21:49

Merhaba ben buraya sadece Es Dubai dil okulunda İngilizce eğitim almak için üç ay önce geldim. Geldiğimden beri pek çok sıkıntıyla karşılaştım. Öncelikle bana kalacağım yerin metro istasyonu yakınında şehir merkezine yakın olduğu söylenmişti ama okula gidip gelmek için her gün bir buçuk saat otobüsle yol gitmek zorunda kaldım. Şehir merkezine yakın olan otelin dolu olduğu söyledi. Ancak fiyat farkı ödersem o kısımda konaklayabilir mişim. Üstelik geldiğim zaman saatlerce bekletildim. Oda arkadaşlarımın kesinlikle Türk olmayacağı söylenmişti ancak Oradaki herkes Türk'tü. Bir hafta bir odada kaldıktan sonra Konaklama yetkilisi odamı değiştirdiğini söyledi. Bir hafta sonra çıkacağım için odamı değiştirmemesini bir hafta içinde iki kere valizimi toplamak istemediğimi söyledim ama kabul etmedi. Diğer odaya geçtiğimde ise gecenin bir yarısı ben uyurken haber dahi verilmeden yanıma birisi yerleştirildi. Arkadaşlar ile sohbet ettiğimiz esnada üç aylık gelen öğrencilere dahi bir aylık ücretsiz konaklama verildiğini öğrendim. Ben altı aylığına gelmiş olmama ve ıd kart için ekstra ödeme yapmama rağmen bana sadece iki hafta konaklama verildi. Elbette ki satış politikalarında farklılıklar olabilir ama Kolombiya veya Bolivya dan gelen biri ile Türkiye den gelen birine aynı hizmeti vermelerine rağmen dolar bazında bu kadar fiyat dengesizliğinin olmasını anlamış değilim.
Okula gittiğimde ise altıncı üniteden başlatıldım. Bir hata olduğunu düşünmüştüm ama gerçekten sınıf arkadaşlarımın seviyesine göre ders işleneceği söylendi. Ben okula kaydımı 2023 yılının Mart ayında yaptırmıştım. Anlaşmalı olduğum acenteye ise vizem onaylandıktan sonra derslere gecikmeden başlamak için gitmeye hazır olduğumu bildirmiştim. Ancak konaklama yerinin doluluğundan ötürü geleceğim tarihi erteletip sürekli yeni sınıf açıldığını bir zaman kaybı yaşamayacağımı söyledi. Ne yazık ki geldiğimde sınıftakileri bir ay önceden derslere başladığını gördüm. Benim tekrar derslere baştan başlamam için iki hafta beklememi söylediler. Sınıfın seviyesi ileride olduğu için iki hafta boyunca nitelikli bir eğitim almadım. Sınıftaki öğretmen etkinliklere katılmam için bana İngilizce olarak dersi anlatmaya çalıştı. Karmaşık yapıdaki ifadelerini anlamakta güçlük çektiğim için sınıf arkadaşlarımın tavsiye ettiği farklı bir hocanın sınıfına geçmek istedim. Ancak o hocanın sınıfı dolduğu için reddedildim. Bana yine beklemem söylendi.

08 Nisan 2024 21:33

Bu iki hafta boyunca 600 $ civarı sadece kurs ücretim boşa gitti. Üstelik anlaşmamızda kurs için üç saatlik eğitim şartı olmasına rağmen dersler iki buçuk saat sürüyor. Ama okula ödediğimiz üç saatin ücreti. Bunu altı aya endekslediğimizde görmediğimiz ders saatleri için ciddi bir ödeme yapmış oluyoruz. Bunun haricinde rahatsız olduğum şeyleri Es Dubai çalışanlarına bildirdim ancak hem konaklama ile ilgili sıkıntılarım hem hoca değişikliği talebim olumsuz karşılandı. Dubai'de ki Farklı dil okullarından olan arkadaşlarımla görüştüğümde benzer sıkıntılar yaşamadıklarını üstelik benden çok daha ucuz fiyatlara eğitim aldıklarını öğrendim. Es Dubai personeline İki haftalık sürecin ücretini kesip kaydımı silmelerini, o okullardan birine geçmek isteğimi söyledim. Ancak yetkilileri para iadesi yapamadıklarını söylediler. Buraya gelmek için altı bin dolar para ödedim. Sırf konaklama ve yeni sınıf açma kapasiteniz yetersiz olduğu için bekletildim. Geldiğimde ise ileri bir seviyeye ünitenin içinde buldum kendimi. Sadece zaman ve para kaybettim. Basit bir hoca değişikliği talebim bile reddedildi. En ufak bir konu için bile Ticket oluşturmamı söylüyorlar ama asla bir çözüme ulaşmıyor. Defalarca kafalarına göre insanların sınıflarını değiştirip öğrenci taleplerini umursamadıklarını gördüm. Sistem tamamen öğrenciyi oyalamaya yönelik. Bayram tatilinde bir hafta okul olmamasına öğretmenler çalışmamasına rağmen bizim ödediğimiz haftadan kesiyorlar. Haftanın yanmaması için okulu dondurmamızı istiyorlar bu durumda dondurma hakkımızın bir kısmını kullandığımız için ihtiyaç halinde ders dondurma hakkımız kalmamış oluyor. 1 ay içinde 5 kere hoca değişikliği yaşadım. Sınıf hocamızın gelmediği günlerde hangi hoca müsaitse o derslere girdi. Hocaların hepsi kötü demiyorum ama müthiş bir sistemsizlik ve disiplin sorunu var. Hasta olan öğrencilerle yeterince ilgilenilmediğini gördüm. Evet size iş bulmayı vadediyorlar. Ama asla sonuç beklemeyin. Eğer iş bulmak için yeterli niteliğe sahipseniz zaten okula ihtiyaç duymazsınız. Yeterli niteliğiniz yoksa okul da hiçbir beklentiniz olmasın. Hatta mümkünse Dubai'ye gelecekseniz dahi bu okul aracılığıyla gelmemenizi tavsiye ederim.

profile profile
Esma
Esma
08 Nisan 2024 21:37

Bunlar oluşturduğum ticketler en baştaki seviye değişikliği harici hiçbir talebim olumlu karşılanmadı.

Ali
Ali

Merhaba Esma yaşadığın durum için üzüldüm şu an ne yapıyorsun başka bir okula mı geçtin yoksa okulu bitirdin mı?

Serra
Serra

Esra merhaba, geçirdiğin zaman zarfında önerebileceğin başka firmalar varsa ışık tutabilir misin?

Can sonuçtan hiç memnun değil

Es Dubai Çalışma İzni Sorunu

16 Kasım 2023 00:15

Es Dubai Hizmetini Vermediği Ücrete El Koyuyor

14 Aralık 2023 12:13
Nurtaç sonuçtan hiç memnun değil

Es Dubai Okul Memnuniyetsizliği

Nurtaç