Emniyet Genel Müdürlüğü Hasan Arık Doğanay Kuruyemiş Önü Çıkış Cezası

17 Aralık 2023 04:18

İstanbul istikametinde, Kastamonu Tosya ilçesinde hasan arkı (doğanay kuruyemiş önü) çıkışında 21.11.2023 tarihinde 92 km/s hızla şehir içindeyken, hızdan dolayı ktk 51/2-a maddesi gereğince 951 TL ceza tutanağı tebliğ edildi. Ceza kesilen yol meskun mahal değil. Bu yolları her ay gidip gelmekteyim. Yolda hız sınırı 90 km/s. Kanun maddesi 'hız sınırlarını +%10'dan +%30'a kadar aşmak' değil mi? Bu ceza normal değil! Normal yolumuza giderken sadece 307 metre için birdenbire karşımıza çıkan ortalama hız tespiti koridorları insanları mağdur etmektedir. Buradan mağduriyetimin giderilmesini talep ediyorum.

Yorumlar (11)

Gultekin
Gultekin

Merhaba Bende aynı yerde ceza yedim. Bir daha orayı 50 km hızla gecerım.trafik tıkanırsa tıkansın. O Tosya'da durmak bir yana bir su bile içmem bir şey almam. Simdi esnaf düşünsün.

Hakkı
Hakkı

Tosya yolunda yediğimiz cezalar artık bıktırdı. Burda iki şey var Ya Tosyalı esnaf para kazanamadığı için Ceza yoluyla kazanmaya çalışıyorlar ya da daha yavaş gitmek suretiyle duraklama yapıp alışverişe zorlanıyoruz gibi bir düşünce oluşuyor. Bence en etkili yol Boykot Tosya esnafını boykot ederek bu durumun çözülmesi sağlanabilir. Ayrıca bu yok Karadeniz'e giden tek yol bu bölge eğer tehlikeli ise alt geçit yapılabilir isteyen yan yola girip alışveriş yapabilir. Diğer en büyük problem ise Karadeniz'e İstanbul'dan Kars a kadar bir otoban yapılmalı bu yol haricinde ayrı bir otoban ihtiyacı var. Ankara'ya otoban yapılabiliyor, İzmir'e de yapıldı, Adana'ya kadar yapılmış neden İstanbul Kars arası Otoban yok Gerede'den sonra üvey evlat muamelesi yapılmamalı.

Aziz
Aziz

Ağustos 2024 te ben de ceza yedim. Tosya emniyet amiri, kaymakam bey lütfen bu işe bir el atiniz.

Volki
Volki

1 Kasım 2024 22:00 itibari ile bana da aynı yerde ceza tebliğ edildi... 1506 TL... 1200 km yol yaptım o kadar dikkat etmeme rağmen bu cezayı yemek insanın zoruna gidiyor... Mağdur olduğumu düşünüyorum gereğinin yapılmasını arz ederim.

Nevin
Nevin

Biz de aynı yerde ceza yedik bu durumda cezanın adil. Olmadığını düşünüyoruz. Gereğinin yapılmasını ve tekrar değerlendirilmesini istiyoruz

Huseyin
Huseyin

Cezalardan maas ödeyen tek devletiz galiba

Nail

Aynı yerde aynı şekilde ceza yedim. Diğer ceza yiyenlerin de anlattığı gibi meskun mahal filan da değil. Trafiği, n akışını o iş yerinin önünde kasıtlı olarak yavaşlatmak gayesiyle yapıldığını düşünüyorum.

Oğuz
Oğuz

Merhaba @öztürk aydı durumla ben de karşılaştım. 01.01.2024 tarihinde 1500 TL tutarlı bir ceza gönderildi. Hız 92. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Öztürk
Öztürk

Cezayı ödedim çözüm yok.

Nail

Aynı yerde bana da 1.506 TL ceza geldi ama ne ekinde hiçbir belge yok. Ne foto, ne hızımın kaç olduğu konusunda bilgi yok. Böyle devlet uygulaması olmaz, olmamalı. Cezayı gönderiyorsun da delili niye göndermiyorsun? Neden korkuyorsun?

Abdullah
Abdullah

Bugün bende aynı yerde 1506 TL ceza yemişim edevlette gördüm. Kaçla geçtiğimizi nasıl öğrenebiliriz.

01 Aralık 2023 22:18

12 Aralık 2023 13:37