Emniyet Genel Müdürlüğü Ankara Trafik Şube Sivil Polis Haksız Yere Ceza Yazdı

06 Mayıs 2024 20:48

06.05.2023 tarihinde saat 13.00 civarlarında 88/1 numaralı oto sanayi sitesinde, sivil polis müşterinin aracını park ettikten sonra beni yanına çağırarak aracı çalıştırmamı istedi. Ben de aracı çalıştırdım, 'gaz ver' dedi ve ben de gaz verdim. Araç orijinal egzozuna sahip olmasına rağmen, 'abarth egzoz var' diyerek haksız yere müşterimin aracına ceza yazdı. Aradan 10 dakika geçtikten sonra bir egzozcuya giderek, aracın hiçbir şekilde abarth egzoz takılı olmadığını video ve yazılı bir kağıt ile belgeledim.
Müşterimin aracının 1 hafta içinde muayeneden geçirilmesi gerektiğini, aksi takdirde aracın trafikten men edileceğini söyledi. Ben bir esnafım, şimdi burada benim ne suçum var? Kazandığımız az miktardaki parayı da cezalara veriyoruz. Sanayi içerisinde tamir edilmesi gereken bir sürü araba var.
Müşterimin aracı kazalı, ben bu aracı 1 hafta içerisinde nasıl tamir edip muayeneye yetiştirebilirim? İtiraz etme şansım da yok, çünkü süre kısıtlı. Lütfen biraz vicdanlı olun, zor durumlarla mücadele ederek geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz. Haksız yere alınan ceza bizi çok zor durumda bırakıyor. Yetkililerin gereğini yapmasını arz ediyorum.

07 Ağustos 2023 11:27

15 Ocak 2024 16:09