Yanıltıcı Telekom Aramaları: Sahte Modem Satışı Ve Tehditler

09 Aralık 2024 12:17

Emaa global otomotiv den 0212 922 4703, 0216 990 26 91 numaralı telefonlardan arayarak sözde Türk Telekom genel merkez ve dağıtım merkezi olduklarını iddia ettiler. Türk Telekom adına 0850 901 06 52 ve 0850 560 07 58 numaralı telefonlardan arayıp altyapı değişikliği olduğu (bunu nereden biliyorlar, o da ayrı bir konu) bu sebeple eski modeminizi kullanamayacağımızı söyleyip acil olarak 2980 TL'ye modem satın almak zorunda olduğumuzu, eğer modemi almazsak internetimizin kesileceğini ve çok daha fazla miktarda cayma bedeli ödemek zorunda kalacağımızı, faturaya ek de olmayacağını, nakit ödemek zorunda olduğumuzu vb. Söyleyerek yanıltıcı ifadelerde bulundular.
Sonrasında açık adresimize kargo gönderimi yapacaklarını ve iade/değişim kabul etmeyeceklerini aktarmışlar. Modemin değişmesi gerektiğini port değiştiğini söylediler. Ev adresine modem göndereceklerini söylediler. Ben de geçen sene bakır kablolu fiber kablolu modem aldığımı belirttim. Bu daha iyi bir daha port değişiminde sorun olmayacağını belirttiler. Fiyatının 2980 TL olduğunu kargo alınmazsa cayma bedeli olduğunu söylediler. Bende hemen Türk Telekom'u arayıp durumu sorguladım ve böyle bir hizmetlerinin olmadığını belirttiler. Kargoyu almayacağımı belirtmek için aradığımda telefonlarıma cevap verilmedi. Ama kargoyu almadığımda ise arandım ve neden almadığımı sordular almak istemediğimi belirttiğimde böyle bir hakkım olmadığını belirttiler. Geri iadesi yokmuş. Bizim gibi pek çok kişiyi mağdur etmeye çalışan bir kurum bizim bilgilerimizi nereden buluyor. Hadi buldu. Diyelim internet durumumuza kadar her şeyi biliyor. Hakkımda bir işlem yapılamayacağını düşünüyorum ama yine de kendilerine bu durumun bildirilmesi için Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum. Kimseyi mağdur etmesinler diye. Kendilerinden gelecek hiçbir şeyi kabul etmiyorum. Aynı mesajı Türk Telekom'a da ilettim. Kargoyu teslim almayacağım. Bununla ilgili bilgimiz dışında hakkımızda borç, suçlama, üyelik veya taahhüdü de asla kabul etmiyorum. Herhangi bir işlem yapılması durumunda t. C. Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacağımı ve yasal süreçleri başlatacağımı beyan ederim."

profile profile

Duygu sonuçtan hiç memnun değil

23 Kasım 2024 20:01

26 Kasım 2024 21:04
Afife sonuçtan çok memnun

30 Kasım 2024 15:42
Güler sonuçtan hiç memnun değil

10 Aralık 2024 22:03

27 Kasım 2024 23:43