Deniz sonuçtan hiç memnun değil

Depo61.com: İletişim Sorunu, Yapılmayan İade Ve Kötü Muamele

09 Ocak 2023 20:24

Depo61.com sitesinden satın aldığım ürünlerin tutarını kredi kartımla tek çekimle ödedim. Ancak siparişimin bir kısmı bana teslim edilmedi. Teslim edilmeyenler, tutar olarak tüm siparişin yaklaşık %40’ı kadardı ve birkaç parçaydı. Teslim edilmeyen ürünler için bana geri ödeme yapılmadı.

Siteleri üzerinde iade bölümleri var, ancak bu bölüm çalışmıyor. Dolayısıyla geri ödeme işlemini müşteri olarak kendi başına gerçekleştirmedim. Ürünleri eksik teslim aldığım günden itibaren, sitede paylaştıkları iletişim bilgilerini kullanarak bir yetkiliye ulaşmayı denedim. Ancak günlerce kimseye ulaşamadım. Bu süre yaklaşık on gün sürdü.

Kendilerine, ödeme yaptığım banka aracılığıyla haklarında chargeback (ters ibraz) işlemi başlatacağımı belirttim. Ayrıca Şikayetvar sitesine konuyla ilgili şikayetimi yazdığımı bildirdim. Bunun ardından hızlıca dönüş yaptılar. Oysa on gündür tüm çabalarıma rağmen kendilerine ulaşmak mümkün olmamıştı ve onlar da bana ulaşmamışlardı.

Bana ulaştıklarında, iade işlemimi gerçekleştirmek için önce Şikayetvar sitesine yazdığım şikayetimi kaldırmam gerektiğini söylediler. Ayrıca defalarca gönderdikleri farklı SMS’lerde şikayetimi kaldırmazsam hakkımda hukuki işlem başlatacaklarını, dava açacaklarını, avukata verecekleri vs belirttiler.

Önce iademi yapmaları gerektiğini ifade ettim, iademi yaptılar.

İademi yapmalarının ardından ‘şikayetimi hemen kaldırmam gerektiğini, yoksa hakkımda dava açacaklarını, şirketlerinin avukatları olduğunu’ vs bir kere daha yinelediler.

Bu süreçte günlerce kendilerine ulaşmaya çalışmak beni çok yordu. Ve hem ulaşmaya çalışırken hem şikayet yazarken hem kendi bankama ne yapabiliriz diye danışırken boş yere oldukça fazla vakit kaybettim.

Üstelik Şikayetvar’daki şikayetim üstüne nihayet bana ulaştıklarında, göndermedikleri ancak ücretini aldıkları ürünlerin iadesini bile yapmadan, önce şikayetimi silmem gerektiği yoksa dava açacaklarını söylediler. Bu, en hafif ifadeyle çok kaba ve yakışıksız bir davranıştı. Yalnızca özür dileyerek iademin yapılacağını belirtmeleri daha doğru olurdu.

Sırf bana hiç göndermedikleri ürünlerin tutarını geri istediğim için, en az 4-5 defa şikayetimi silmezsem hakkımda hukuki işlem başlatacaklarını belirten mesajlar göndermeleri de beni üzdü ve yıprattı.

Bu nedenlerle Depo61.com sitesini yakınımdaki kimseye tavsiye etmeyeceğim ve ben de bir daha Depo61.com sitesinden alışveriş yapmayacağım.

profile profile profile