Dava / İcra SMS Dolandırıcılığı Haksız İcra Takibi Ve Avukatın Ulaşılmaz Tavrı

07 Ekim 2024 13:10

Yaklaşık 1 hafta önce adresime ulaşan icra kağıdı ile ilgili olarak, 8-9 ay önce yaşamış olduğumuz bir trafik kazasında %100 haklı olduğum tespit edilerek zararım karşı tarafın sigortasından karşılanmıştı. 8-9 ay geçtikten sonra adresime bir icra kağıdı gönderilmiş. Karşı taraf; kazadan ötürü günlük 1500 TL üzerinden 7 günlük araç mahrumiyet bedeli olarak 11.250,00 TL ücret yansıtılmış ve icraya düşmüş. İcra kağıdı adresime geldiği zaman konudan haberdar olduk. E-devlet üzerinden UYAP’a girerek baktığımda faiz yansıtılarak tutar 15.000 TL olmuştu. Avukat e*** e**** ile iletişime geçmek için aradığımda ulaşamadık, ben de karşı taraf yani kaza yaptığımız kişi ile iletişime geçtim. Kendisi, "Konuyla alakalı bir bilgim yok, mahkeme verelim bir bedel talep edelim diye ben demedim, " dedi. Daha sonrasında avukata ulaştık, konuştuk ve avukata bu şekilde söylediğini söyledim. Avukat, kendisi ile görüştüğünde "Hayır, o ücreti istiyorum, " dediğini belirtmiş. Daha sonrasında %100 haklı görüldüğüm bir durum karşısında bu dosyanın UYAP ve icraya düştüğünden dolayı ödenmesi gerektiğini öğrendim. Avukat e*** e*** ile görüştük ve tutarı 4000 TL dosya masrafına düşürdü. Ödeme günü aldı. Ödeme günü geldiğinde kendisinden IBAN istemek için defalarca kez aramama rağmen telefonlarımı açmadı. Ertesi gün bana "Ödeme günü ödemediğin için dosyayı kesinleştirdim, " dedi ve beni engelledi. Bir avukatın böyle bir durumda böyle konuşması ve engellemesini normal karşılamadım. Ben bugün o dosyayı 19.102,85 TL olarak ödedim. İncelenmesini ve bu yapılan haksızlığın çözülmesini rica ediyorum. Böyle bir zamanda para kazanmak bu kadar zorken, ben bile haklı olduğum halde karşı taraftan bunu talep etmezken, onların bu şekilde davranması ve bir avukatın engellemesi, düzgün konuşmamasını doğru bulmuyorum.

Emre
Emre
07 Ekim 2024 21:44

Merhaba dun ödedim toplam borç ile dosyanın kapanması gerekirken dosya açık gözüktüğü için bugün tafarima yanstilan 20 TL + 120 TL daha ödedim faiz yansıtılmış tekrardan toplam borcu ödediğim halde. Bu durumun incelenmesini rica ediyorum. Ödediğim icra dairesinde gözüküyorsa neden tarafıma ücret yansıtılıyor

Yanıltma Amaçlı İcra Kağıdı Gönderimi!

15 Ekim 2025 22:29

28 Aralık 2024 11:59