Data Araştırma Linkedin İş Başvurusu Altında Bilgi Topluyor

03 Ocak 2023 12:50

https://www.linkedin.com/company/dataarastirmaa/ linkinde gördüğüm iş ilanında, gizli müşteri işi ile ilgili olarak Data Araştırma'nın yayımladığı başvuru formunu doldurarak adımı soyadımı, telefon numaramı ve e-mail adresimi bildirmiş oldum. Zoom veya Youtube.com. Com üzerinden verilecek eğitimle ilgili WhatsApp 'tan bilgi verdiler.

Önce katılıp bilgi almak istiyorum dedim, ancak ülkemizdeki farklı yanıltma olaylarından dolayı içimdeki şüpheyi gidermek adına yaptığım incelemeler sonucunda yapılan şikayetleri gördüm ve kendilerini WhatsApp'ta şikayet edip, engelledim. Kendileriyle Linkedin başvurusun da otomatik olarak paylaştığım özgeçmişim dışında herhangi bir bilgi paylaşmadım. Ve Data araştırma'nın Linkedin sayfasında bildirilen web adresine ulaşamadığım için daha çok endişelendim.

Bundan dolayı, 01/01/2023 ten itibaren hiçbir şekilde adıma açılabilecek hesap, kredi işlemleri, adım kullanarak yapılacak alım satım işlemleri, her türlü şüpheli işlem, para transferi, vb... Gibi beni mağdur bırakabilecek tüm işlemlerden sorumlu olmadığımı, ismim ve iletişim bilgilerim haricinde, ıslak imzam ve kimlik numaramın tarafımdan kendilerine verilmediğini kamuoyuna bildiririm. Bu durumla ilgili Linkedin sayfasında yer alan ve yukarıda paylaştığım link haricinde herhangi bir fotoğraf ve belge elimde bulunmadığından burada paylaşamıyorum.

16 Mayıs 2023 23:51 (Şikayetten 4 ay sonra)

Kişisel Bilgilerimle İlgili Güven Sorunu Ve Endişe Dolu Başvuru Süreci

11 Ağustos 22:11