14 Aralık 2023 09:47

City’s İstanbul AVM'ye iş çıkışı arkadaşımla yemeğe gittik. AVM’nin 1. Giriş kapısından içeri girerken “Thule” marka, içinde laptop, tablet ve şarj cihazı bulunan çantamı X-ray cihazına koydum. Çanta X-ray cihazı bandında ilerlemeye başladığında yüksek sesle cam kırılma sesine benzeyen kırılma sesleri geldi, hemen bir terslik olduğunu anlayıp telaşla güvenlik görevlilerine durdurun dememe rağmen cihaz durdurulmadı ve çantam X-ray’den geçti. X-ray çıkışında hemen çantamı açıp tabletin kırıldığını gördüm, güvenlik görevlilerine gösterdim fakat hiç ilgilenmediler, görmedim, duymadım, bilmiyorum havasına girdiler.

Yaklaşık 1 saat sonra olayın şokunu atlatıp sakinleşince tekrar AVM 1. Giriş kapısına geri döndüm fakat görevliler değişmişti. Yeni görevliler durumu bilmiyorlardı, güvenlik şefini çağırdılar, ona da olayı baştan sona anlattım fakat güvenlik şefi bana kendisinin daha önce telefon sektöründe çalıştığını tabletin kolayca kırılabileceği fakat bilgisayarın kırılmayacağı gibi mantıksız söylemlerde bulundu. Beni danışmana yönlendirdi ve kısa bir tutanak tutuldu ama tutanağın kopyası bana verilmedi. X-ray cihazının üzerindeki kameranın kayıtlarına bakmak istedim ancak gösterilmedi. Takip eden günlerde sürekli arayıp tutanak sonucunu öğrenmeye çalıştım ama uzun süre düzgün cevap alamadım, telefonda görüştüğüm kişiler ben olayı bilmiyorum, o gün ben yoktum, yöneticiler şimdi toplantıda vb. Bahanelerle yaklaştı.

Birçok kez aramamın ardından sonunda geri arandım ve maalesef bana uygunsuz bir üslupla “biz kameralara baktık, siz çantanızı cihaza dik koymuşsunuz, sizin suçunuz, hem tabletin önceden kırık olmadığını nereden bilelim” benzeri söylemlerde bulundular. Sayısız kez AVM, havaalanı, Plaza vb. X-ray cihazlarından geçmişimdir ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştım. Tabletimde, ekli fotoda görüleceği gibi, basit bir hasar olmadığı, bu boyutta bir hasarın ancak mekanik bir zorlama sonucunda oluşacağı ve buna neden olanın da arızalı olan X-ray cihazı olduğuna eminim. Tabletin maddi değerinin ötesinde, endüstriyel tasarımcı olmam ve tabletimin içerisinde projesinde yer aldığım Türkiye’de yeni piyasaya çıkacak elektrikli otomobil model datalarının olması da benim için çok önemli. Ve tabii ki ben hala tüm iyi niyetimle City’s İstanbul yönetiminin bana bir dönüş yapmasını beklerken yaşadıklarımı paylaşma ihtiyacı hissettim.

Yorumlar (5)

Emirhan
Emirhan

Ben çantamda teknolojik cihazlar olduğunu arıza ihtimaline karşın X-Ray cihazına sokma istemediğimi dile getiriyorum, görevliler de çantaya bakıp geçişe müsaade ediyorlar. Sizler için bir fikir olması adına yorum bırakıyorum. Geçmiş olsun.

Saban
Saban

Merhaba bugün bizim de başımıza geldi yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan var mı sonuç çıkar mı bizim de başımıza geldi

Merve

Bugün aynı şey başıma geldi ve öğrenciyim o kadar üzgün ve çaresizim ki...

Merve

İstanbul Capitol AVM'de oldu ve size olan aynısı banada olmuş yani arkasında yamuldu tamamen ekranı full gitti zaten... O kadar üzüldüm ki zaten öğrenciyim zar zor almıştım 5 ay önce, bir de AVM suçu hiçbir şekilde kabul etmiyor

Sila
Sila

Merhaba, çok geçmiş olsun... Sizin nerede başınıza geldi? Ayrıca ekranınızla birlikte arka kasası da kırılıp yamuldu mu? Benim durumum hala bir sonuca ulaşamadı fakat size biraz da olsa süreç hakkında yardımcı olabilmek için soruyorum.

14 Ekim 2023 22:40

Ghjjgff