Citroen Ec4 Elektrikli Çekiş Sistemi Arızası

Citroen Ec4 Elektrikli Çekiş Sistemi Arızası
Serhat
Serhat
25 Aralık 2023 22:4717.934

Birkaç ay önce satın aldığım 0 km Citroen ec4 marka aracımı hızlı şarj ile şarj ettiğimde 'elektrikli çekiş sisteminde arıza' hatası veriyor. Kontrol için aracımı aldığım bayinin servisine bıraktım. Servis yetkilisi arayıp böyle bir hata ile karşılaşmadıklarını ve çözüm üretecekleri bir durum olmadığını ilettiler.

Yorumlar(21)

Adem
Adem
22 Ağustos 2025 16:14

Bu arıza araç hareket halindeyken mi geliyor? Geldiği anda güvenli bir alana çekmek için fren ve gaz pedalları aktif olarak kullanılabiliyor mu? Bazı durumlarda yolda tamamen durduğu ve hiç hareket etmediği olmuş. Ben de bu aracı almayı düşünüyordum fakat bu durum kafamı karıştırdı. Size de geçmiş olsun

Zeki
Zeki
1 Ağustos 2025 14:58

Ben WAT ta kullandıktan sonra oldu. Bir programda denk geldim pil şarjını kapalı otoparkta havalandırmanın yetersiz olduğu yerde yaparsanız pil hücreleri zarar görebilirmiş ben çok sıcakta AVM de yaptıktan sonra oldu. Ama arabada çekiş gücü vs herhangi bir problem yok. Peugeot çorluyu aradım henüz dönüş yapmadılar.

Muhammet
Muhammet
16 Temmuz 2025 15:04

Bizde aynı sorunu tam 7 kez yaşadık. 5 kez servise gitti ve araç hala serviste. 12 Temmuz 2025 tarihinde. 1. De yazılım güncellendi. 2. De yüksek gerilim kablosu değişti. 3. De sorun yok dendi ve tekrar teslim edildi. 4. De şarj ederken oldu eşarj da. Sonra kendiliğinden düzeldi. 5. De tekrar çekici ile servise gitti Aktivatör diye bir parça değişti. 6. Da araçtan çok ses gelmeye başladı evden şarj esnasında ve hemen şarjı durdurduk. 7. Si ise 5. Kez servise çekilme olayı idi 4. Servise çekildikten hemen 1 gün sonra akşam oldu. Aracımız hala serviste ve sorunun ne olduğunu tespit edemiyorlar.

Umut
Umut
11 Haziran 2025 01:51

Serhat bey son durum ne oldu peki bende aynı sorunu yaşıyorum

Metin
Metin
4 Mart 2025 11:08

Bende 10 ay önce nisan 2024 tarihinde Jeep avanger elektrikli aldım. 03.03.2025 tarihinde sabah araç elektrikli çekiş kontrol sistemi arızası verdi. Araç hareket etmedi. Servis ile irtibata geçip servise aldırdım. Arayınca çalışıyoruz diyorlar, yeni araçlarda olması hiç hoş değil, arızanı giderilmesinin uzaması ise çok büyük bir sorun. Bu arızalar kronik ise durum onu gösteriyor, firmaların açıkllama yapıp çözümlerin nasıl olacağına dair bilgilendirme yapması lazım. Marka değerleri zarar görüyor bu şekilde. Bekliyoruz.

Cemil
Cemil
4 Aralık 2024 10:07

Opel Astra elektrikli aracım bu hatayı bu sabah 2. Kez verdi 15/20 dakika sonra bir daha denemek istedim ve çalıştı iyi ki denemişim işime rahat gittim Bu çalışmama durumları hayal kırıklığı yapıyor sıfır araçlar sonuçta servisle görüştüm bu konuları araçta her şey yazılım adı üstünde elektrikli diyor kendince haklı belki usta ama artık bilemiyorum ekonomik gezelim derken bu sorunları kabul edeceğiz artık Allah beterinden korusun

Emrah
Emrah
14 Eylül 2024 16:28

Aracınızla ilgili son durum nedir. Sorun giderildi mi. Giderildiyse nasıl giderildi. Bizde aynı sıkıntı dayız. 3 ay oldu henüz arıza tespiti yapılamadı

Berat
Berat
12 Eylül 2024 14:44

Citroen E-C4 aracım var ve Elektrikli Çekiş Sistemi Arızası ile karşılaştık. Normal bir zaman da oldu, şarj ettikten sonra değil ayrıca şarjı Otopriz ve Trugo haricinde başka bir yerden almadım. Arıza ile ilgili servise verdik Fransa ya iletildi ve dönüş bekleniyor. Aracınızı alabilirsiniz dediler ve kullanıma engel olmadığını söylediler. Fransa çözüm bulduktan sonra bizi çağıracaklarmış.

Halil
Halil
5 Ocak 2024 16:49

Stellantis (Opel, Citroen, Peugeot) elektrikli araçların hepsi ZES (Vestel üretimi) hızlı şarj cihazları ile uyumsuz. Bu aracın mı yoksa ZES istasyonunun mu yazılımından kaynaklanıyor belirsiz. ZES'de bu konu hakkında bir açıklama yapmıyor. Hata sonrası aracı park edip 10-15 dakika beklerseniz hata kayboluyor.

Sıfır Araçta Bitmeyen Elektrik Arızası Ve İlgisiz Yetkililer Mağdur Ediyor

Enes
12 Haziran 2025 17:0913.181

11/2024 tarihinde Çetaş Büyükçekmece bayisinden almış olduğum sıfır (kusurlu) Citroen ec4x aracımın problemleri gün geçt...

1 Destek

Sıfır Km Ec4 Aracım 67 Gündür Serviste Çözüm Yok

Ferhat
Ferhat
3 Temmuz 2025 17:553.827

2024 Temmuz ayında Arkas İzmir bayinden Citroen markasına güvenerek ve aracı beğenerek sıfır km e-C4 marka otomobil aldı...

2 Destek

Tümünü Gör
Citroen C3 Aircross Elektrikli 2025 Model Araç Gitmiyor!

Citroen C3 AircrossElektrikli 2025 Model Araç Gitmiyor!

Seyfullah
2023 Model Citroen C3 Aircross Araç Su Alıyor!

2023 Model Citroen C3Aircross Araç Su Alıyor!

Nusret
Citroen C5 Aircross Kapı Arasına Su Alıyor