İskender sonuçtan hiç memnun değil

Chery Tiggo 7 Pro Avangarde Sorunları Servisin Düzeltmemesi

08 Ağustos 2024 23:43

Chery Tiggo 7 Pro Avangarde aracımı Mayıs sonu aldım. Aldığım günden beri sürekli ön konsol arkasından su sesi gelmekte. 2 defa servise götürdüm. Gazı aldık, düzelir dediler. Her servisten aldıktan 2 saat sonra yine ses geldi. Şu anda da servise başvurdum. Araçta nerede olduğunu bilmediğim çift pompa var, bu yüzden ses geldiğini söylediler. Anlamıyorum. Bu ses başka Chery kullananlarda yokken bende neden var? Benim araçta mı çift pompa var? Saçmalık. Sunrooftan sürekli gıcırtı sesi geliyor. Sprey sıkıyorlar, 15 gün sonra yine ses var. Her arabayı çalıştırdığımda radyoda otomatik açılıyor. Sesi kapatma tuşuna basıyorum, 10 dakika sonra yine kendiliğinden ses açılıyor. Bu durum Android Auto ile bağlıyken de oluyor. Normal dediler. Araç geri giderken biraz gidip bir anda fırlıyor. Geçen az kalsın yayaya çarpıyordum. Bu hafta randevu verdiler ama gittiğimde randevunuz yok dediler. Bakalım, pazartesi son kez bu sorunlar için başvuracağım. Yazılı cevap alıp, sonrasında kusurlu mal satışından mahkemeye vereceğim.

09 Ağustos 2024 10:50 (Şikayetten 11 saat sonra)

Merhaba, İskender Ş. Sizinle yapmış olduğumuz görüşmemize istinaden talebinizi yetkili departmanımıza ilettik. Saygılarımızla, CHERY TÜRKİYE

12 Ağustos 2024 17:37

12.08.2024 te Sakarya ernaz servise aracı bıraktım. Yukarıdaki sorunları söyledim. Radyo orada çalıştırınca kendi kendine çalışmadı. Fakat 2 saat sonra farklı yerde yine durduk yere çalıştı. Bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. Demek ki resetlemek işe yaramıyor. Cam tavandaki sesler düzeldi. Sprey sıkmışlar ve mekanik düzeltme yapmışlar. 15 gün sonra belli olacak mekanik bir şey yapıp yapmadıkları. Araç geri giderken bazen hızlı kalkış yapıyor demiştim. Hala devam ediyor. Ayar yaptık dediler. Biraz daha az yapıyor. O da 15 gün içinde belli olacak. Su sesi gelme sorunu ile ilgili hiçbir şey yapmadılar. Genel merkez de bu ses tüm araçlarda var demiş. Çekvalf mi varmış, pompa mı varmış ondan oluyor Muş. Açıkçası bu ses gün içerisinde çok gelmeye başladı. Motor yanacak diye korkuyorum. Başka arabalarda bu ses yok söylesem de kabul etmiyorlar. Sıfır aracın ön konsolundan su şırıltısı geliyor. Açıkçası mahkemeye başvuracağım. Yapamadıkları sorunu normalleştiriyorlar.

12 Ağustos 2024 19:57

Chery Türkiye genel merkezinden de cevap bekliyorum. Sattığınız tüm araçlarda ön konsol arkasından su şırıltı sesi geliyor mu, bu aracın normal durumu mu. Sakarya ernaz servisi genel merkezden görüş aldıklarını ve araçta bu su sesinin normal olduğunu söylediler. Tüm araçlarda var mı. 14-26 Sn. Arası

15 Ağustos 2024 23:42

Kocaeli kaya servisinde deneme sürüşü esnasında su sesi gelmedi. Ama oradaki usta motorda hava olduğunu benzer sorunların olduğunu bazı araçlarda 1000 km de bazılarında 20bin km de havasının kendi kendine gittiğini söyledi. Hava alma işlemi yaptılar. Şu an deneme aşamasındayım ve 20bin km ye kadar bekleyeceğim. Radyo her çalıştırdığımda otomatik açılma sorunu servisteki kontrollerde olmadı ama şu an bu sorun devam ediyor. Bazen çalışmıyor. Bazen çalışıyor. Telefonu resetleyin dedi usta. Şu an deneme halindeyim.

15 Ağustos 2024 23:53

Sakarya ernaz servisi tüm araçlarda su sesi var derken İzmit kaya servis araçta hava var zamanla kendiliğinden geçecek dedi. Bakalım ne zaman geçecek. Havasını aldılar denemelerdeyiz

18 Ağustos 2024 06:12

Telefonu resetlediğim halde aracımı her çalıştırdığımda radyo çalışması sorunu düzelmedi. Servis resetledi 3-5 gün bir düzgün çalıştı bir bozuldu. Şimdi hep bozuk. Az önce aracımı çalıştırdım. Isıtma bittikten sonra geri vitese taktım. Gaza bastım Araç fırladı. Yine kaza atlattım. Su sesi hala var. Gerekirse her Allah'ın günü gideceğim. Bıktırana kadar baslı yapacağım Bu aracı düzeltecekler

06 Aralık 2024 19:20

En son servise 18 kasımda gittim. Su sesi için basınç testi yaptılar. Kaçak yok. Neredeyse tüm su borularını hava kontrolü amacıyla söktük. Su hiç eksiltmemiş araç. 3 haftadır ilk defa bugün ses geldi. Ama gümbür gümbür geldi. 3 haftadır radio bazı gün kendiliğinden çalışıyor, bazen çalışmıyor. Servisle konuştum. Devridaim pompasını değiştirelim bakalım dediler. Radio için çinlilerden dönüş bekliyorlar. Arka kapı cam fitili değişecekmiş. Ön sürücü koltuğu gıcırtı sesinden değişecekmiş. Sunrooftan ses geldi yine wurth sıktım 1 haftadır ses yok bakalım ne zamana kadar. DVD modülü değişti. Aracın km sıfır oldu, eskisini taktılar düzeldi km. Ama hala radio sorunu var. Muhtemelen aracın su sesi sorunu da yazılımsal olarak devri daim pompasını kendiliğinden çalıştırması olabilir. Aynı radio daki gibi. Bakalım fiziki yazılım sorunu olduğunu ne zaman kabul edecek Çinliler. En son su sesi sorununu bugün yaşadım. Aşağıya videoları ekledim

Yorumlar (7)

Sunullah
Sunullah

Bugün 2. El Chery tiggo 7 Pro excellent aldım temiz yolda sorum yok. Bozuk yola girince aynı problemi yaşıyorum. Çok rahtsız edici tıkırtı sesi ve gıcırtı geliyor sunroof ta büyük problem var aldığım yer söylemedi sadece küçük k bir sorun vardı onunda giderdim dedi

Hüseyin
Hüseyin
Şikayeti Çözüldü

24000 de aracım su sesi oldukça fazla ve sesin arttığını düşünüyorum hayırlısı bakalım

Cihan
Cihan

Selamlar, su sesi benim aractada var. İlk başta sadece ilk çalıştığında oluyordu şimdi sürekli var gibi özellikle yokuş aşağı inerken çok fazla duyuyorum.

İskender

Eğer çözüme ulaşırsanız, buraya da yazar mısınız. Ben 2 aydır uğraşıyorum. 2 farklı servise gittim. Hala çözüm bulamadım.

Çağatay
Çağatay

Su sesi benim aracımda da var çok mühim bir konu değil bu hava çıkar zamanla düzelir.

İskender

Aracı 16 bin km de sattım. Su devirdaim pompası değişti. Tüm borularına basınç testi yapıldı. Hiçbir şekilde su sesi gitmedi

İskender

Araç 7000 km geldi. Hava alma işlemini 4-5 defa yaptılar. Aracı her çalıştırdığımda sürerken belli aralıklarla 3-4 Sn. Ses geliyor. Gün içerisinde sürekli olunca mide bulandırıyor. İlk zamanlar günde 1-2 defa geliyordu. Şimdi sürekli geliyor. Duymamak için müzik açıyorum. Muhtemelen bir yerden hava alıyordur. Ya da başka şey. Azalsa geçecek diyeceğim. Bende artıyor

Chery Bayisi İle Yaşanan Tekerlek Sorunu Ve Müşteri Memnuniyetsizliği

Gökhan