Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Sonrası Bilgisizlik Ve İhmal

22 Kasım 2023 01:32

11.11.23 tarihinde babam dışarıda beyin kanaması geçirip düştüğü için ambulansla hastaneye kaldırıldı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde acil müdahalesi yapıldıktan sonra yoğun bakım servisine sevk edildi. Olay cumartesi günü gerçekleşti, bize hafta sonu doktor olmadığını, bilgiyi pazartesi günü alabileceğimizi söylediler. Pazartesi gelen doktor servise çıkacağını söyledi. Kanamayla ilgili soru sorduğumuzda henüz durmadığını ve neden yoğun bakımdan çıkardıklarını sorduğumuzda"zaten nöroloji yoğun bakımında yatmalıydı yer olmadığı için beyin cerrahisi yoğun bakımında yatıyor” diye bir cevapla döndüler. 13.11 tarihi itibariyle beyin ve sinir cerrahisi servisinde yatışı yapıldı. Geçen süreçte babamın doktorunun kim olduğunu bile öğrenemedik. Her gün gelen asistan doktorlar sorularımızı yanıtlamayı reddetti. Sol kolu ve bacağı felçli kaldı. Beslenebilmesi için oral deneme yapın dediler. Yutma problemi yaşamasından kaynaklı tıkanmalar yaşadı. Yutak problemi, düzgün konuşamıyor olması, dudağının sol kısmını hiç açamaması gibi nedenlerden dkt uzmanı talep ettik ama odaya kontrole gelen asistan doktor tarafından azarlandık, talebimiz de karşılanmadı. Hastanede bulunduğumuz 10 gün boyunca hiçbir muhatap bulamadık, süreçle ilgili de bilgilendirilmedik. 19.11 tarihinde kontrole gelen servis doktorundan sol tarafında oluşan felç nedeniyle fizik tedavi görmesi gerektiğini öğrendik. Bugün hastaneden taburcu edildik. Çıkışımızı verdikten sonra ftr uzmanının gelip bize hareketler göstereceğini süreci anlatacağını ve uygun görmezse tekrar yatan hasta olarak alacağını ilettiler fakat 5 saat bekledikten sonra doktora ulaşamadıklarını söyleyip odaya hasta geleceği için bizden gitmemizi istediler. Ftr uzmanı bugün gelemeyeceğini, MHRS üzerinden randevu alıp gelmemiz gerektiğini iletmiş. Bizim ısrarlarımızla taburcu işlemlerini iptal ettiler ve ftr uzmanı kontrole geldi. Fizik tedavi görmek için sıra beklememiz gerektiğini, aranacağımızı söyleyerek hiçbir bilgi vermeden yanımızdan ayrıldı. Hasta yatağı vb. Hizmetlerden faydalanabilmek için felçli olduğuna dair bir rapor istedik. Talebimiz yine karşılanmadı. Süreç boyunca hiç bilgi alamıyor olmamız, acil başlanması gereken fizik tedaviye beklemek zorundasınız demeleri, beyninde biriken ödemin nasıl atılacağı evdeki süreci nasıl geçirmemiz gerektiği hakkında bilgimiz olmaması bizi oldukça endişelendiriyor. Yaşanabilecek her türlü olumsuz sağlık sorunundan hastanenin sorumlu olduğunu belirtmek isterim

Uğur

Meryem hanım cam sakuru Hastanesi lafta sözde kamu Hastanesi işletmesi yabancı şirket işletiyor 184 şikayet etseniz de boş ben şikayet ettim daha kötü oldum fizik tedavi hastanesinde yatış sıram geldi beni yatırmıyorlar tel engelli yorlar hasta hakları birimi var hasta hakları birimide kendi şirketlerinin personeli ben mahkemeye vereceğim mahkemeye kendi tel görüşmelerimi konuşma kayıtlarını dinlenmesini ve hastane kayıtlarını bakılmasını talep edeceğim 7 aydır hastanede yatmak için bekliyorum 97 tam bağımlı engelli raporum var hastane idari birim benim babamın Hastanesi diyor Allah onlara da benim yaşadığım hastalığı versin

İsmail sonuçtan hiç memnun değil

Çam Sakura Şehir Hastanesi'nde Kan Bulma Krizi ve Hasta Yakınına Zorluk

21 Mart 22:35