Ahmet sonuçtan hiç memnun değil

Biruni Üniversitesi Hazırlık Ücreti Ödense Bile Eğitim Ücreti Adı Altında Tekrar İsteniyor

03 Mayıs 2024 22:06

Biruni Üniversitesi, hazırlık sınıfında okuyan öğrencilere, ödeme yapsalar bile iki yıl sonra tekrar hazırlık ücreti ödemeye zorluyor. 1 Mayıs 2024 itibarıyla hazırlık sınıfını tamamlamış ve doğrudan okula başlamış aynı sınıftaki Tıp Fakültesi öğrencileri arasındaki kayıt yenileme ücreti farkı, yaklaşık bir yıllık hazırlık ücreti kadardır. Biruni Üniversitesi'nde hazırlık okumanın maliyeti yüksek olabiliyor. Hazırlık okuyanların birinci sınıfın ücreti, yıl sonunda yüksek gösterilerek, ikinci sınıf eğitim ücretine gizli bir hazırlık ücreti ekleniyor. Sorulduğunda ise tüm öğrencilere eşit oranda zam yapıldığı belirtiliyor. Ancak bu durum, içeriği yanıltıcı olabiliyor. Hazırlık okuyan ve okumayan öğrencilerin ödediği ücretlerin farklı olması, eşit zam uygulamasına rağmen ikinci sınıf ücretlerinde kişiye göre bu kadar farklılık göstermesine neden oluyor. Hazırlığı tamamlayanların bir yıllık indirimsiz ücreti 645.529,50 TL iken, hazırlık okumayanların bir yıllık indirimsiz ücreti 577.500,00 TL'dir. Aynı sınıfta olmalarına rağmen, ikinci sınıf eğitim ücretleri arasındaki fark 68.029,50 TL'dir. Bu durum, öğrenciler arasında ciddi bir maliyet farkına yol açmaktadır ve anlaşılması güç bir durumdur.

29 Mayıs 2024 14:37

Aynı sınıftaki öğrencilerin farklı eğitim ücreti ödedikleri yer Biruni Üniversitesi'dir. Kimi öğrencinin eğitimi 577bin değerinde iken kimilerinden 645 bin isteniyor. Galiba fazla ücret istenen öğrenciler ek ders alıyor (! )

Aynı sınıfta olup aynı tercih sırasıyla tercih yapan öğrencilerin tercih indirimi oranları farklı olmasına rağmen tercih indirimi ücretinde düzenlemeye gitmezler.

Suçu mütevelli heyete atıp düzenleme yapma yetkimiz yok derler. Ardından ukala bir tavırla şikayetlerinizi değerlendirdiğimize emin olun derler. Daha şikayetin bahsini açma yetkisi bile olduğu şüpheli...

Hazırlık okumuş öğrenciler, her sene 1 Mayıs 2024 kuru ile 86 bin tl ceza öderler.

Rektörü eğitim ücretinin %90'ı eğitimcilere giderken %10'u elektrik, su gibi giderler diyerek açıklama yaparken, öğrencilerin eğitim ücretleri birbirini tutmamakta. Bu rakam 645bine göre hesaplansaydı, kasa açık verirdi. 577 bine göre hesaplanıyorsa, kimse kusura bakmasın, kimi öğrencilerin parası başkalarının cebine giriyor.

Galiba hazırlık okuyanlar çok fazla elektrik su harcıyor. Nasıl olsa okula 1 sene fazladan gittiler. Tıp vizyonu güvenilir hekimler yetiştirmek olan Biruni Üniversitesinin öğrencileri, daha kendi okullarına güvenememekte.

Okulumuz her zaman ülkenin ekonomik durumu yüzünden zam yaptıklarını ileri sürüp minimum tutarda -zarara girmemek için- zam yaptığını iddia ediyor. Oysa 1 anlığına bile olsun ekonominin iyileşmediği ülkemizde haziran 2023te tıp eğitim ücreti 390 bine çıkartılırken yeni kayıt olacaklar için olan ücret ülkenin yüksek refah seviyesinden ötürü temmuz 2023te 350bine indiriliyor.

Ekonomi kötüye gitmese asla artış yapmayacağını iddia eden okulumuz 390 bin ile kayıt olan öğrenciye de 350 bin ile kayıt olan öğrenciye de aynı oranda zam yapıyor. Sonuç olarak ücretlendirilen şey eğitim değil. Kayıt yılı. Zam herkese zam ama indirime gelince ayrım var. Sadece oran gözetilerek yapılan 'orantısız zaman' söz yok.

Adelet sadece kanunla sağlansaydı, kimse şu an adalet sisteminden şikayetçi olmazdı. En son Türkiye Cumhuriyeti'nin yargı kanunları vardı diye biliyorum.

Yaptıkları geri dönüş, yönetmeliğimiz bu şekilde. Bariz bir hata var. Ama düzeltmeyi düşünen dahi yok.

profile profile profile
03 Mayıs 2024 22:11 (Şikayetten 5 dakika sonra)

Merhabalar, Şikayetinizi ilgili birime iletiyoruz. İyi günler.

Biruni Üniversitesi Fiyat Saçmalığı

03 Mayıs 2024 00:23
Biruni Üniversitesi Fiyat Saçmalığı
Derya sonuçtan hiç memnun değil

03 Mayıs 2024 21:22

02 Mayıs 2024 22:00