Asya Avrupa Eğitim ve Araştırma Derneği (Asavder) Yurtdışı Eğitim Programında Yaşanan Sorunlar Ve Mağduriyetler

25 Mart 2024 14:36

02.12.2022 tarihinde Asavder firması ile Almanya'nın Bielefeld şehrindeki FHM Üniversitesi'nde 3 yıllık Sosyal Hizmetler Yöneticiliği üniversite bölümü için anlaşma yaptım. 2500 euro ödeme gerçekleştirdim. Bana okul kabulümün gerçekleştiğini ve dil eğitimimi tamamlamam gerektiğini belirttiler. Sözleşmede kitap ve benzeri materyallerden bahsediliyordu ancak bunların hiçbiri tarafıma gönderilmedi. Kendim dil öğretmeni olduğum için eğitimi özel bir hoca tutarak aldım. 1,5 yıl geçtikten sonra firma sürekli bahaneler üretmeye başladı. Projenin durumunu öğrenmek istiyordum. 5-6 ay içinde gideceğimiz söylenmişti ancak firma sürekli oyalıyordu. Sonunda firma ile danışarak, dil okulu ve üniversite eğitimi için kendim başvuru yapmaya karar verdim. Vize başvurumu firma aldı ve belgeleri topladığım zaman, başta okul kabulümün gerçekleştiğini söylemişlerdi; ancak okul kabul belgemi istediğimde henüz çıkmadığını belirttiler. 1,5 yıl içinde hiçbir işlem yapılmadığını anlayınca başvurumu iptal ettim. Üstelik yanlış vize türüne başvurmuşlardı ve bu yüzden gereksiz yere para kaybettim. 19.10.2023 tarihinde projeden çekildiğimi bildirdim ve para iadesini talep ettim. Şu ana kadar sadece 2200 euro alabildim ve firma sürekli 'bir hafta içinde' diyerek oyalıyor. Benim gibi birçok öğrenci de başvuru yapmış ancak gidememişler. Ayrıca son zamanlarda para iadesi için iletişime geçtiğim Asavder yönetimindeki M***** F*** isimli kişinin uygunsuz davranışlarına maruz kaldım. Borçlarım biriktiği ve paramı talep ettiğim süreçte saygısızca konuştu. Yedi yıllık bir öğretmen olarak böyle bir üslupla karşılaşmadım. İnsanlara bir tarih verirken ya da söz verirken dikkatli olmalı. Bu projede yer alan kişiler de yaşanan olaylara şahittirler. Gördüğüm kadarıyla firma sadece sağlık personellerini gönderiyor ve başvuru yaparken bu durum daha ciddiye alınmalı. İki yıl geçti ve mağdur olduk. Aslında daha fazlasını söylemek mümkün ancak tercih ediyorum.

11 Aralık 2025 12:08 (Şikayetten 20 ay sonra)

Rojbin

Abdullah bey aynı mağduriyet bize de yapıldı maalesef eşimide eğitimci olarak göndereceklerdi hala bekliyoruz rica etsem (**************) yorumu görürseniz bu numaradan eşime ulaşabilir misiniz

Eren
Eren
Şikayeti Çözüldü

Ben de aynı şekilde mağdur oldum

Mağduriyetiniz çözüldü mü

Asya Avrupa Eğitim ve Araştırma Derneği (Asavder) Eğitim Ve Çalışma Vaadiyle Yaşanan Mağduriyet

22 Şubat 2024 16:47