Yanıltıcı İşe Alım Danışmanlığı Deneyimi

28 Kasım 2024 16:4315.660
Sezer'in Teşekkür Mesajı
Para iadesi yapıldı. Tekrar arayıp ilgilendiler sağ olsunlar. Uzun uzun konuştuk, anlattık dinlediler. Ben de onları dinledim. Fakat yine de mutsuzum. Çünkü insanlar maalesef reklamlarda gördükleri şeylerden dolayı bazı şeylere umut bağlıyorlar

Makine mühendisiyim, denkliğimi aylar önce aldım ve B1 seviyesinde Almanca bilgim var. Fakat iş bulmakta zorlanıyordum. Bunun için A** A** D**'ın şirketi olan Arze JOBX'ten ön görüşme aldım.

O reklamları yapılan Blue Card reklamlarıyla alakaları yok. Telefonda görüştüğüm kadın her şeyden bir haber. Kadına denkliğim var diyorum, bana diplomanız tercüme edilecek diyor.

Paramı bu kadar çöpe attığım bir yer görmedim. Denklik için 2400 Euro para verdim, içim acımadı. Ama şu Instagram şişirmelerine 80 Doları çöpe attığım için çok üzgünüm.

Sezer
1 Şubat 2025 19:32

Yorumlar(8)

19 Aralık 2025 09:30

Bizi 1 seneyi aşkın oyalıyor ilk vizemiz onların yüzünden red geldi ikinci başvuru yaptık fakat ondanda umutlu değilim paramızı alabilir miyiz ondanda umutlu değilim tüm hayallerimizle oynadılar ailece çoluk çocuk rezil olduk dünyanın parasını harcadık vizemiz red gelince aradık kusura bakmayın bizim hatamız deyip konuyu kapattılar sakın ama sakın bu firma ile çalışmayın sakin güvenmeyin

21 Nisan 2025 21:32

Alan dışı ön görüşme yapmayı planlıyordum. Yazdıklarınızdan sonra biraz tedirgin oldum. Durumunuzda bir gelişme var mı?

12 Mart 2025 15:33

Sezer bey merhaba Arda beyle yaptığınız görüşme sonucu danışmanlık ücretini mi geri iade aldınız yoksa 80€ olan ücreti mi onu merak eriyorum. Cevap verirseniz sevinirim?

5 Şubat 2025 13:20

Sezer bey merhaba, alan dışı mavi karttan bahsediyorlar, diploma denkliği ve dil bilgisinin gerekmediğinin de altını çizerek anlatıyor Arda bey. Sizin tam olarak hangi noktada hayal kırıklığı yaşadığınızı anlayamadım. Siz mühendis olarak mı göç etmek istiyordunuz? Ön görüşme ücretini mi iade aldınız yoksa danışmanlık hizmet bedelini ödemiştiniz de onu mu iade ettiler?

Merve
Şikayeti Çözüldü
9 Aralık 2024 23:19

Çözüme ulaşabildiniz mi peki sezer bey iletişime geçtiler mi sizle?

Vize Sürecinde Bilgilendirme Eksikliği Ve Ulaşılamayan Danışmanlar

9 Haziran 2025 20:507.915

11 Aralık 2024'de ınstagram'da gördüğüm a** A** d** ınstagram A** d** ile arze job X firması tarafından önce danışman z*...

3 Destek4 Yorum

İş Bulma Garantili Danışmanlık Hizmeti Beklentileri Karşılamadı

31 Mayıs 2025 00:051.681

Zaten Avrupa oturumum varken, Amerika'dan yeni dönmüşken, Türkiye'deki diplomamı Almanya'da tanıtmak yani denklik almak ...