Aile Hekimi Tarafından Sağlık Raporu Verilmemesi Üzerine Şikayet

18 Mart 2024 22:27

Soyadı değişikliğimden dolayı, ehliyet yenilemede kullanmak üzere sağlık raporu almak için Dumlupınar Aile Sağlığı Merkezi (İstanbul Kadıköy ilçesi) aile hekimime (D**** A****** I****) gittim. Ancak kendisi görme bozukluğun var gerekçesiyle beni reddetti. Pazartesi, tek izin günüm olduğu için özel hastaneye gittim (Göztepe Medical Park). Muayene sonucu doktorum 0,75 hipermetrop olduğumu ve görmemi engelleyecek bir durumumun olmadığını söyleyerek sağlık raporumu verdi.
Ben İstanbul'da bir sürücü kursunda direksiyon öğretmenliği yapıyorum. Aşırı Görme bozukluğum olsa nasıl öğretmenlik yapabilirim ya da nasıl araba kullanabilirim. Eşimden ayrıldım ve üniversite öğrencisi kızımla beraber mümkün olduğunca minimal bir hayat yaşıyorum. Bu zor şartlarda sağlık raporu için özel hastaneye para vermek bana zor geldi.
Sağlık ocağından ücretsiz alma hakkım varken özel hastaneden muayene+rapor ücreti olarak 2.975 TL ödeyerek sağlık raporumu aldım.
Sözde aile hekimim D**** A****** I**** hanımdan, görme bozukluğum olmadığı halde "gözleriniz uzağı görmüyor size rapor veremem" diyerek ücretsiz rapor alma hakkımı elimden aldığı için şikayetçiyim.

30 Ağustos 2023 13:54

Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimimin Dikkatsizliği Nedeniyle Ehliyet Yenileme Sürecinde Mağduriyet

15 Temmuz 2025 11:02