Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimliği Ehliyet Raporu Sıkıntısı

14 Mart 2024 03:2839.160

2023 senesi dolmadan ehliyet raporu almak için Beylikdüzü'nde aile hekimime gittim. Hayatım boyunca gözlük kullanmadığım halde ve neredeyse 2 sene öncesi göz doktorunda sadece rutin normal bir muayene olduğumdan dolayı bana tanı konulduğunu ve sevk raporu vermesi gerektiğini söyledi. İtiraz ettim ama sart olduğunu belirtince Devlet hastanesine sevk raporu aldım. Göz randevumu aldım. Gittiğimde muayene oldum, doktor bey aile hekimimin aslında raporumu vermiş olması gerektiğini, herhangi bir sorun bulunmadığını belirtti. Ve sevk raporuna sadece hastanenin göz kurulunun baktığı için benim bir sorunum olmadığından kurula girmeme gerek bile olmadığını çoktan alabileceğimi belirtti. Kurula girmenin de 350 TL gibi bir ücreti olduğunu öğrendim. Tekrar aile hekimime gittim tüm bunları anlattım. Bana eğer önce göz muayenesi olup ona gelseydim raporu verebileceğini söyledi. Yani bu kadar zora sokmanın insanları uğraştırmanın ne gereği var? Kısacası aile hekiminin görevini tam anlamıyla yapmaması yüzünden yok yere bu ücreti ödemeye mahkum edildim su an.

4 Nisan 2024 17:10

Maalesef dostum burada sıkıntı göz doktorunda (eğer bu anlattıkların doğruysa) aile hekimi kusur saptarsa uzman hekime sevk eder bir nevi danışmadır bu. Heyet ile alakalı bir durum yok aslında

14 Mart 2024 10:13

Göz doktoru heyete sokmadan raporu verme yetkisine sahiptir, isterseniz araştırın

Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimimin Dikkatsizliği Nedeniyle Ehliyet Yenileme Sürecinde Mağduriyet

15 Temmuz 2025 11:0233.423

3 Temmuz 2025 tarihinde ehliyet yenileme işlemi için sağlık raporu almak amacıyla aile hekimim Dr. ***’a gittim. (İstanb...

2 Destek1 Yorum

Aile Sağlığı Merkezleri Aile Hekimim Sürücü Sağlık Raporumu Almamda Güçlük Çıkartıyor

19 Ekim 2023 16:0122.677

Ehliyetimi yenileme gerekçesiyle 'sürücü sağlık raporu' almak için aile İstanbul Ümraniye 138 numaralı aile hekimliği Bİ...

Tümünü Gör

İlhan
Şikayet ve ilgi

Şikayet ve ilgi

Zeki
Aile Sağlığı Merkezleri Sözde Sağlık Hizmeti!

Aile SağlığıMerkezleri Sözde Sağlık Hizmeti!

Kayra
Gaziantep Aile Hekimliği Şikayeti!

Gaziantep AileHekimliği Şikayeti!

Mirhat
Akçalar Sağlık Ocağı İlgisizliği!

Akçalar SağlıkOcağı İlgisizliği!

Armağan