Robot Süpürge Engelleri Aşamadı, Evi Keşfedemiyor

16 Ekim 2024 14:3014.565

09.10.2024 Tarihinde eşimle birlikte Satıcısı "Hepsiburada" olan Hepsiburada.com dan Xiaomi Marka "Vacuum X10 Çöp İstasyonlu Robot Süpürge" siparişi verdik. Kargo sorunsuz geldi. Kutuyu açtım kurulumunu kısa sürede yaptım. Haritalandırma için cihazı başlattım. Bakın bu bir robot, sonuçta evi keşfedecek. Bunun Mars'a gönderilen insansız robotlardan pek de farkı yok mantık acısından. Öncelikli amacı daha önce hiç görmediği bir alanı tarayacak ve keşfedecek. Evdeki masa, sandalye, koltuk gibi eşyaların konumundan tutun, kaç oda kaç m² alan hepsini tarayıp iş sahasını belirleyecek. Sonra da temizliğini yapacak. Satın aldığınız bir Temizlik Robotundan beklentiniz budur.
Şimdi yazacaklarım asil şikayetimle ilgili
1. Daha Robotu Salondan keşfe göndermemle (bu 20 saniyesi sürmemiştir) Kanepelerimin ~ 1 m uzunluğunda Siyah Renkli Metal yere yatay olarak temas eden ayaklarına tabiri caizse bodoslama girdi. Pat küt vurmaya başladı. Ben bir şok oldum. Yetmedi bu metal siyah ayakların üzerine çıkmaya ve bu engeli fiziksel olarak asmaya çalıştı. Orada bayağı bir takıldıktan ve fiziksel olarak sürtünmeye başladığından dolayı kendine hasar verecekken artık elime aldım ve tekrar başka bir bölgeye koydum. Ama tekrar o koltuklara gelince aynı şeyleri gene yapmaya başladı. Ya biraz komik olacak hatta ve hatta bu robot süpürme modunda kendi istasyonunun üzerinden bile atlamaya çalışıyor. Etrafından dolanmak yerine.
2. Kenarları saçaklı 2 bambu halim vardı. Halıların saçaklarına dolanıp halıyı peşine takip götürmeye çalışıyordu hatta bir de hala kanepe ayaklarına bu şekilde takılıyordu. Sırf bu yüzden halılarımı değiştirdim.
Ama sorun çözülmedi.
3. Siyah renkli olan tüm sandalye ayaklarına, koltuk ayaklarına pat küt vuruyor kendini. Artık sensörü mü çalışmıyor da bunları karanlık ya da gölge mi zannediyor bilmiyorum. Çünkü farklı renklerdeki objelere böyle yaptığına şahit olmadım
4. Harita oluşturuyor ama yatak odasındaki Çift Kişilik Baza-Yatak hariç bir bir obje ya da objenin konumu harita üzerinde anlaşılır değil. Nerede hali var nerede kanepe var kendi navigasyon becerinize güvenerek bir şeyler yapmalısınız ki çok saçma. Örnek veriyorum halıları paspaslama diyeceksiniz hali tam olarak nerede harita üzerinde bilmiyorsunuz göremiyorsunuz. Sonuna bir video ekleyeceğim ~ 14 Bin Liraya alınmış 5 günlük cihazın nasıl çalıştığını görün istedim. Videoyu sonuna kadar izleyin lütfen

16 Ekim 2024 15:29

Bir de baslığı ben belirlemedim.Sikayetvar.com otomatik belirlemiş olmalı. Çünkü benim sorunum cihazın engelleri aşamaması değil. Siz önünüzde 2 metre bir duvar ve bir kapı varken 2 metre yükseklikteki duvarın üstünden mi atlamaya çalışırsınız yoksa hiç uğraşmadan kapıdan mi geçersiniz. Bu robotun yaptığı kapıyı bırakıp duvardan atlamaya çalışmak. Onu bile beceremiyor. Bir örnek daha vereceğim görselle Şimdi Robot, İstasyonuyla beraber görseldeki gibi salonda konumlanmış. Görseldeki siyah renkli dikdörtgen şekiller benim kanepelerim, yeşil renkli oklarla çizilen rota robotun aslında gitmesi gereken yol. Ama bu robot ne yapıyor derseniz kırmızı çizilmiş rotayı yani en kısa yolu gideceğim diye doğrudan bodoslama bir şekilde kanepenin ayaklarına çarpıyor tüm hızıyla

16 Ekim 2024 20:33

16 Ekim 2024 21:29

İkinci görseldeki bahsettiğim olayın videosu. Kutusundan yeni çıkmış bir cihaz nasıl böyle çalışabilir. Birisi bana bunu açıklasın . 2 tane çok kaliteli elektrikli süpürgem var. Kendim süpürsem daha iyi. Ya çocuk peşinde koşar gibi robot peşinde koşuyorum bir yere takılacak da kendini parçalayacak diye. Bir de ismini Terminatör koymuştum. Ödediğim parayı bırakın, ismini bile hak etmiyor.

Xiaomi S10T Süpürge Çalışmıyor, Kimse İlgilenmiyor!

18 Ocak 2024 20:4410.225

17 Temmuz 2023 tarihinde Vatan Bilgisayar web sitesinden Xiaomi Mi Robot Vacuum S10T Akıllı Robot Süpürge satın aldım. K...

Tümünü Gör
Xiaomi Robot Süpürgemin Lazer İşlevi Sıkıntı Yaşıyor!

Xiaomi RobotSüpürgemin Lazer İşlevi Sıkıntı Yaşıyor!

Duygu
Xiaomi Robot Süpürgesi Arızalı Geldi!

Xiaomi RobotSüpürgesi Arızalı Geldi!

Nilgun

Haşim
Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Şarj İstasyonunda Sabit Durmuyor Ve Harita Çizmiyor

Xiaomi Mi RobotVacuum Mop Şarj İstasyonunda Sabit Durmuyor Ve Harita Çizmiyor

Esra
Xiaomi X20 Pro Kusurlu Ürün - Sıkışma Problemi!

Xiaomi X20 ProKusurlu Ürün - Sıkışma Problemi!

Cihat

Öne ÇıkanKonular