Türk Patent Uzmanlarının Kararları Ve Marka İtirazları Üzerine Merak Uyandıran Sorular

07 Kasım 2024 20:06

Merhaba, Bizim... Adında 25,35 Tekstil ve ayakkabı (tescilli) markamız var. Logo değişikliği için başvuru yaptık, ayrıca yurt dışına açılma gibi projelerimiz yatırımlarımız oldu, olacaktı, 25,35 sınıflı... Diye bir marka bize itiraz etti, tüm savunmalarımızı yaptık, ama işin sonunda Türk patent uzmanları
yayına itiraz kabul - tam red verdi. Sormak istediğim soru; Bu uzmanlar karar verirken hangi yasaya göre karar veriyorlar? Yasaya kanunlara uygun hareket ediyorlarsa bizim ücretini ödediğimiz marka madem benzeri var, neden bize verdiler? Ki benzeri olan bir marka uzmanlar tarafından kontrol edilir, ondan sonra süreç işler.
Benzemiyorsa neden itirazı kabul ettiler? Uzman Mahkemeye özel dava açabilirsiniz demeliydi, bu işin mahkemesi var ya! Çünkü biz markayı almışız, marka bizde, Ondan sonra Türkiye'de Türk markası çıkmıyor, tabi çıkmaz, böyle çıkar mı? Şikayetçiyim. Anladığım kadarıyla gerekli şikayet mercileri işlemiyor, hukuk işlemiyor, ne yapabiliriz? Bilenlerden rica ediyorum. Yapılan yanlışın giderilmesini rica ediyorum, ya da ücret iadesi talep ediyorum, ki tüm yatırımlarımızı çöp ettiler, ve de zamanımız gitti, saygılar...

01 Mayıs 2024 14:10
Türk Patent ve Marka Kurumu Türk Patent Kurumu Haksız Kazanç