Türk Eğitim Vakfı Burs Başvuru Sürecinde Şeffaflık Eksikliği

15 Aralık 2024 22:51

Türk Eğitim Vakfı (tev) üniversite bursu başvurusunda bulunmuş bir öğrenci olarak, mülakat süreci hakkında yaşadığım deneyimi paylaşmak istiyorum. Başvurduğum burs için mülakata çağrılmadım. Ancak, bu durumun burs başvurumun değerlendirilmesine nasıl etki edeceği konusunda herhangi bir bilgilendirme yapılmadı.

Burs başvurusu sürecinde mülakata katılımın önemli olduğu belirtilmişken, mülakata giremeyenler ya da herhangi bir bilgi verilemeyenler için alternatif bir çözüm ya da düzenleme yapılmaması, birçok öğrenciyi mağdur etmektedir. Bu durumu tev’in değerlendirmeye alarak daha adil ve erişilebilir bir burs süreci oluşturmasını talep ediyorum.

Mülakatsız burs verilip verilmeyeceği konusunda net bir açıklama yapılmaması ve başvuru sahiplerinin durumunun göz önünde bulundurulmaması, öğrenciler açısından kafa karıştırıcı ve moral bozucu olabiliyor. Ayrıca, tev gibi köklü bir kurumun, başvuru yapan öğrencilerin mağduriyetini önlemek için daha esnek ve çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerektiğini düşünüyorum.

Başvurumu değerlendirdiğiniz için teşekkür eder, başvuru sürecinin daha şeffaf ve adil bir şekilde yürütülmesini dilerim.

16 Aralık 2024 10:32 (Şikayetten 11 saat sonra)

Merhabalar, Teknik değerlendirme sonucunda başvuru koşullarının uygun bulunma durumunda bir sonraki süreç olan mülakat sürecine geçilir. Değerlendirme süreçlerimizi titizlikle yürüttüğümüz tev bursuna gösterdiğin ilgi ve başvurun için tekrar teşekkür ediyoruz.

İlayda sonuçtan hiç memnun değil

Türk Eğitim Vakfı Burs Başvurusunda Belirsizlik Ve Hayal Kırıklığı

04 Kasım 2025 21:50